Nieuws

DataVision overgenomen door Europese tak Ricoh

Ricoh groeit uit tot Digital Services-bedrijf door de overname van DataVision, expert in UC-, AV- en Workplace Management Solutions.

DataVision, een AV & Workplace integrator gevestigd in Duitsland, biedt moderne vergader- en werkplekoplossingen aan, waaronder Unified Communications & Collaboration (UCC), Audio Visual (AV) en Workplace Managment Solutions.

Het bedrijf bestaat al sinds 1995 en wordt nu opgeslokt door de Europese tak van Ricoh Group, producent van oplossingen voor documentbeheer, IT-diensten, communicatiediensten, commercieel en industrieel drukwerk, digitale camera’s en industriële systemen.

Digital Services-onderneming

De overname van DataVision kadert binnen de strategie van Ricoh om uit te groeien tot een Digital Services-bedrijf. Met de verwerving ervan halen ze een klantenportefeuille van 1300 klanten binnen, waarvan 15 van de DAX 30-bedrijven en contracten met Duitse overheidsinstellingen.

“De beslissing om DataVision over te nemen stoelt op een aantal factoren, waaronder hun positie als marktleider, de uitgebreide skills en ervaring, en de synergie die we met hen kunnen bereiken op het gebied van klanten, cultuur en strategie”, zegt Edward Hamilton, Vice President, Communication Services bij Ricoh Europe. “Deze overname biedt een sterk platform voor onze verdere groei in Europa en is bovendien een belangrijke pijler in onze transformatie naar een Digital Services-onderneming. Maar het allerbelangrijkste is dat hrt onze klanten zal helpen bij hun digitale transformatietrajecten.”

Knowhow

Ricoh biedt zijn Europese klanten dankzij de overname dan weer toegang tot een breder scala aan technologieën voor vergaderruimtes, werkplekken om samen te werken en tot de knowhow en expertise van DataVision op het gebied van UC-, AV- en Workplace Management. DataVision werd eerder dit jaar nog bekroond voor deze knowhow door Microsoft met een nominatie voor Partner of the Year 2020 en geselecteerd als voorkeurspartner voor Microsoft Teams Rooms Premium in Duitsland.

“We zijn erg enthousiast over het avontuur dat ons te wachten staat”, aldus Jochen Roggenkämper, directeur van DataVision. “Door de wereldwijde aanwezigheid en infrastructuur van Ricoh en hun ervaring met end-to-end Managed Services, te koppelen aan onze ervaring en expertise in AV, UCC en Workplace Management bij DataVision, zullen onze klanten meer dan ooit in staat zijn om van geavanceerde en collaboratieve werkomgevingen te profiteren.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business