Nieuws

Google reduceert CO2-voetafdruk tot nul

Google maakte al sinds 2017 volledig gebruik van hernieuwbare energie. Nu heeft het ook zijn volledige geschiedenis aan CO2-uitstoot gecompenseerd.

In een bericht op de blog van Google kondigt CEO Sundar Pichai aan dat ze een volgende stap hebben bereikt in hun klimaatactie.

Pichai start de blogpost met te vertellen over de overstroming in Chennai, zijn geboortestad. Daarmee kwam voor hem de impact van de klimaatverandering zeer dicht bij huis. In zijn huidige thuis, Californië, woekerden afgelopen week hevige branden, net zoals in Australië in het begin van 2020. Het is dus duidelijk dat we er nu iets aan moeten doen als we de ergste gevolgen van de klimaatverandering willen vermijden, aldus Pichai.

CO2-neutraal en 100% hernieuwbare energie

Google zet volop in op duurzaamheid, al sinds de oprichting ervan door Larry Page en Sergey Brin. In 2007 werd het bedrijf CO2-neutraal. 10 jaar later, in 2017, maakte Google voor 100% gebruik van hernieuwbare energie. Daardoor is het ook wereldwijd de grootste afnemer van hernieuwbare energie. Ook moederbedrijf Alphabet zet zich in voor het klimaat door het beschermen van de oceanen.

Verleden gecompenseerd

Voor de volgende stap moest het bedrijf niet opnieuw 10 jaar aan inspanningen leveren. Vanaf vandaag zou alle CO2-uitstoot die Google ooit geproduceerd heeft in het verleden, gecompenseerd zijn. Door het verwerven van hoogwaardige koolstofcompensaties maakt Google komaf met zijn koolstoferfenis. De CO2-voetafdruk van het bedrijf is nu, sinds de start in 1998, nul.

Volgende doel: datacenters

Om verder in te zetten op hun kernwaarden van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid wil Pichai ook alle datacenters waar de services van Google op draaien te allen tijde laten aangedreven worden door koolstofarme energiebronnen. Dat doel willen ze bij Google in 2030 bereikt hebben.

Naast hun eigen bedrijven wil Alphabet ook anderen helpen om hun CO2-voetafdruk te verminderen of zelfs te elimineren. Ze zetten in op investeringen in technologieën om partners wereldwijd te helpen bij het nemen van duurzame beslissingen. Daarmee zouden ze tegen 2025 20.000 nieuwe jobs in schone energie gecreëerd hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business