Nieuws

OnePlus Buds in beslag genomen door Amerikaanse douane als ‘neppe Airpods’

De Amerikaanse douane heeft op de luchthaven van New York een levering valse Apple AirPods onderschept. Het waren echter OnePlus Buds.

Update: De Amerikaanse douane heeft inmiddels een verklaring afgelegd die door onder meer The Verge is gepubliceerd. Daarin is te lezen dat de oortjes werden geconfisqueerd omdat ze een inbreuk zouden zijn op Apple’s trademark voor de AirPods. Vermoedelijk heeft de douane dus beoordeeld dat de oortjes qua vorm te hard lijken op die van Apple. Het lijkt dus niet om een vergissing te gaan zoals we gisteren aannamen.


De Amerikaanse douanediensten CPB deelden vannacht via Twitter dat op de JFK Airport nabij New York een grote lading namaak AirPods onderschept werd. Het ging om meer dan 2000 paar oortjes. Volgens de douane zou de levering een marktwaarde van bijna 400.000 dollar hebben gehad moest het om authentieke producten gegaan zijn. Een paar AirPods kost 179 euro als je ze via de webshop van Apple zou kopen. Bij bol.com vind je ze voor 142 euro, ook met inbegrepen oplaadcase. In een persbericht loofde de directeur van de douane van New York het werk van zijn medewerkers.

In de tweet zien we ook enkele beelden van de in beslag genomen oortjes. Door die foto’s werd al snel duidelijk dat de douane een pijnlijke vergissing maakte. Het gaat hier namelijk om authentieke OnePlus Buds, de draadloze oortjes van OnePlus. Die werden vermoedelijk naar de Verenigde Staten verscheept voor verkoop. De oortjes zijn met een kostprijs van 90 euro een stuk goedkoper dan Apple AirPods. De Chinese smartphonefabrikant kan er gelukkig nog de humor van inzien. Deze ochtend reageerde OnePlus op de tweet met de ludieke boodschap “Hey, geef onze oortjes terug!”.

Als twee druppels water

Sinds ze op hun fout gewezen zijn, heeft de Amerikaanse douane niet meer van zich laten horen over het incident. Hoe de vergissing precies gebeurd is, is dan ook onduidelijk. Vermoedelijk spenderen de betrokken douaniers niet zo veel tijd op technologienieuwswebsites, waardoor ze de OnePlus Buds misschien gewoon niet kenden.

Om hen toch wat krediet te geven, de OnePlus Buds lijken natuurlijk wel heel hard op de Apple AirPods. De vorm van de oortjes zijn vrij gelijkaardig, en de oortjes van OnePlus worden ook in het wit geleverd. Maar er zijn natuurlijk wel verschillen. Zo hebben de OnePlus Buds een ronde oplaadcase, terwijl die van de AirPods eerder rechthoekig is. Ook zien we in de afbeeldingen de originele verpakking van de OnePlus Buds, wat de vergissing natuurlijk wel een stuk minder begrijpelijk zou maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business