Shopify heeft bevestigd dat twee medewerkers van de klantendienst op transactiegegevens uit waren.


In een blogbericht laat Shopify weten dat het bedrijf slachtoffer is geworden van de slechte bedoelingen van enkele van zijn medewerkers. De data van zo’n 200 verkopers zou daarbij toegankelijk geweest zijn. 

Klantendienst

Het ging om twee medewerkers van het Shopify support team die uit waren op de transactiedetails van bepaalde verkopers. Daarbij zouden gegevens zoals e-mailadressen, namen en adressen en andere details, waaronder aangekochte producten en diensten, geraadpleegd zijn. Het tweetal is uiteraard op staande voet ontslagen en alle relevante informatie over de inbreuk werd doorgegeven aan de FBI en andere internationale agentschappen. Volgens Shopify zijn er geen aanwijzingen dat de informatie ook effectief gebruikt is. 

Shopify benadrukt dat het niet ging om een kwetsbaarheid in het platform en dat andere gebruikers zich dus geen zorgen hoeven te maken. Het onderzoek is nog in een vroeg stadia, maar Shopify heeft de getroffen gebruikers alvast op de hoogte gebracht van de inbreuk. Verder zegt het platform hard te blijven werken om elke dag het vertrouwen van hun klanten te verdienen. 


Stijging in gebruikers

Dat is meer dan nodig, want dankzij covid 19 zag Shopify een enorme groei in gebruikers tijdens het tweede kwartaal van dit jaar, met een stijging van 71 procent in het aantal nieuwe gebruikers tegenover het eerste kwartaal. Eind 2019 rapporteerde Shopify de kaap van 1 miljoen winkels overschreden te hebben.