Nieuws

Kickstarter breidt zich uit naar Griekenland, Polen en Slovenië

Kickstarter breidt zijn diensten uit naar Griekenland, Polen en Slovenië om daar met hun platform creatievelingen te helpen met hun projecten.

Kickstarter, het platform waar creatievelingen, ontwikkelaars en kunstenaars financiële steun kunnen vragen aan publieke investeerders bij de ontwikkeling van hun projecten, kondigt een uitbreiding van zijn diensten aan. De website brengt zijn diensten hiermee naar ontwikkelaars in Griekenland, Polen en Slovenië. Dat houdt in dat de dienst nu in 25 landen beschikbaar is.

Uit een analyse van Kickstarter bleek dat sinds 2009 al meer dan 250.000 mensen uit die drie landen projecten hebben ondersteund. Ook zouden er 800 projecten in die markten zijn gelanceerd, maar dan vanuit andere landen waar Kickstarter nu wel actief is. Hiermee gaan ze er dus van uit dat er in die landen al voldoende investeerders zijn om toekomstige lokale projecten te ondersteunen en het platform daar draaiende te houden.

Daarnaast biedt Kickstarter gebruikers uit Polen, Denemarken, Noorwegen, Zweden en Zwitserland meer flexibiliteit aan als het op de keuze van valuta aankomt. Nu kunnen zij kiezen of ze projecten ondersteunen in hun lokale munteenheid of euro, wat ze meer vrijheid moet geven bij het backen.

Ontslagen

Eerder dit jaar gaf Kickstarter al ontslagen aan na een wereldwijde terugval in het aantal projecten vanwege de Covid-19-pandemie. De economische onzekerheid die hier het gevolg van is, zou tot een vermindering van 35% van het totale aantal projecten hebben geleid. Dat vertaalt zich op zijn beurt dan ook weer naar minder inkomsten voor Kickstarter.

Het bedrijf heeft tegelijkertijd ook geprobeerd om ontwikkelaars aan te moedigen om projecten te blijven posten. Dat doet het middels een programma voor kleinschalige projecten. Makers die een project van thuis uit kunnen en willen ontwikkelen, krijgen zo een duwtje in de rug. Of dit, in combinatie met de uitbreiding naar de drie nieuwe landen, voldoende zal blijken om het hoofd van Kickstarter boven water te houden, is voorlopig nog onbekend.

businessgriekenlandkickstarterpolen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN