Nieuws

Werknemers van Microsoft mogen permanent thuis werken

Microsoft gaat zijn thuiswerkbeleid ten gevolge van de Covid-19-pandemie aanpassen en werknemers toestaan om permanent van thuis uit te werken.

Microsoft beslist om zijn werknemers vanaf nu permanent thuis te laten werken, ondanks de heropening van de kantoren die volgend jaar zal plaatsvinden. Dat meldt The Verge, nadat zij de interne richtlijnen van Microsoft rond deze kwestie konden inkijken. Microsoft zou hiermee willen werken aan een meer flexibele ‘hybride werkplaats’.

De werknemers van de technologiereus zullen in staat zijn om tot 50% van hun werkweek thuis door te brengen. Sommige werknemers zullen, mits de goedkeuring van hun manager, volledig van thuis uit kunnen werken. Dat houdt natuurlijk wel in dat ze dan hun bureau op kantoor opgeven. In de plaats mogen ze nog steeds gebruik maken van daarvoor bestemde losse bureaus die Microsoft standaard voorziet.

Niet voor iedereen

Deze maatregel is echter niet van toepassing voor elke werknemer, aangezien er een boel functies zijn die fysieke aanwezigheid vragen. Zo zullen werknemers die toegang moeten hebben tot laboratoria, datacentra en training niet van thuis uit kunnen werken. Werknemers in de Verenigde Staten zullen ook in staat zijn om zowel in het binnenland als naar het buitenland te verhuizen, zolang dit natuurlijk past bij hun functie binnen Microsoft. Het bedrijf heeft ook al aangekondigd sommige materiaalkosten bij het inrichten van het thuisbureau te zullen vergoeden.

Ten gevolge van de Covid-19-pandemie zijn veel bedrijven uiteindelijk gedwongen om hun personeel van thuis uit te laten werken. De grote techbedrijven zijn hier dan ook geen uitzondering in. Zo is Google alvast van plan om zijn werknemers tot juli 2021 van thuis uit te laten werken. Twitter wist in mei ook al aan te kondigen dat het thuiswerkbeleid werd aangepast en dat de werknemers permanent van thuis uit mochten werken. Facebook probeert hier ook de nieuwe norm van te maken. Onderzoek van Tata Consultancy Services stelt dat thuiswerken dan ook een blijver is geworden, nu 70% van de werknemers in Europa van thuis werkt. Volgens het bureau zou in 2025 nog slechts 25% van de werknemers hun tijd op kantoor doorbrengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business