Nieuws

Elon Musk: “Bitcoin zal snel breed draagvlak hebben”

De CEO van Tesla en SpaceX voorspelt Bitcoin een mooie toekomst. Nog niet zo lang geleden was Musk een andere mening aangedaan.

Elon Musk maakte vannacht zijn debuut op de socialmedia-app Clubhouse, een nog zeer jong social medium dat via audiochats maatschappelijk debat probeert te stimuleren. De app lanceerde ten midden van de coronapandemie en won tijdens de lockdowns snel aan populariteit (enkel beschikbaar voor iOS). In december 2020 telde de app al 600.000 actieve gebruikers. Musk was te gast in een chat om over verscheiden topics te debatteren, waaronder de coronavaccinatie, memes, het conflict tussen Reddit en Wall Street, maar ook cryptovaluta. Het gesprek werd door duizenden mensen gevolgd.

In het stukje over bitcoin en cryptomunten uitte Musk zich opvallend lovend over bitcoin. Bitcoin is sinds eind 2020 aan een steile opmars bezig, en bereikte begin dit jaar haar hoogste punt ooit. Toch is het maatschappelijk draagvlak voor cryptomunten omwille van de beperkte regulering nog relatief klein. Maar volgens Musk zal door het succes van Bitcoin daar vanzelf snel verandering in komen. “Ik ben een fan van bitcoin. Ik was zelf traag met erin te stappen, ik had eigenlijk al 8 jaar geleden moeten investeren. Ik denk dat bitcoin op het punt staat om brede acceptatie te krijgen door conventionele financiële instellingen.”

Woorden van Musk blijven zelden zonder gevolgen door de grote invloed die de populaire CEO heeft op de publieke opinie. Met zijn lofzang voor de bitcoin stuwde hij de koers vandaag met nog een een paar procenten omhoog. Die stijging komt nog maar enkele dagen nadat Musk de koers met 14% omhoog had geduwd door over bitcoin te tweeten.

“Bitcoin staat op het punt om brede acceptatie te krijgen door conventionele financiële instellingen.”

Elon Musk

Dogecoin

Musk uit zich nu zeer positief over de bitcoin, maar die mening leek hij toch niet altijd te zijn aangedaan. In december noemde hij bitcoin nog ‘even grote onzin als fiatgeld’ (zie tweet hieronder). Hij prees zelfs bij zijn volgers nog de concurrerende cryptomunt Dogecoin aan, een munt die ontstond uit een tweet van Musk.

De meningen over cryptomunten zijn nog altijd zeer verdeeld. In welk kamp zit jij? Heb jij bitcoin of andere cryptomunten of wil je erin investeren, en waarom wel/niet? Voer het debat in de reacties onderaan dit artikel!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business