Elon Musk doet Dogecoin kelderen met humoristische sketch

Analisten hadden verwacht dat Elon Musk de koers van de cryptomunt Dogecoin zaterdagavond over de 1 dollar zou tillen, maar hij deed net het omgekeerde.

Afgelopen weekend schitterde Elon Musk tijdens een gastoptreden in de legendarische comedyshow Saturday Night Live. Musk was de eerste grote techbaas die de eer kreeg de show mee te presenteren, wat de populariteit en de invloed van de Tesla-CEO in de verf zet. Een zichtbaar genietende Musk sprak tijdens de show tijdens humoristische sketches over hernieuwbare energie en zijn Marsdromen. Uiteraard passeerde ook de hype rond cryptomunten en de fameuze ‘Dogecoin’ de revue.

Er werd vooral uitgekeken naar dat laatste onderwerp. Musk heeft zich de voorbije maanden opgewerkt als ‘ambassadeur’ van de cryptomunt Dogecoin. Dat is een cryptomunt die in 2013 werd opgericht om te spotten met het concept van cryptomunten, maar de digitale munt was sinds begin 2021 aan een opmerkelijke opmars bezig. De magische grens van 1 dollar naderde en investeerders rekenden op hun ‘Dogefather’ om dat laatste zetje te geven. Maar het liep anders.

Dogecoin is ‘een hype’

Voor een sketch kroop Musk in de fictieve rol van financieel expert Lloyd Ostertag om uit te leggen wat cryptomunten nu precies zijn. Daarbij kreeg hij de vraag ‘Wat is Dogecoin?’ herhaaldelijk voorgeschoteld. Uiteindelijk bekent Musk/Ostertag dat het in essentie niet meer dan een hype is. Hoewel de sketch uiteraard alleen maar humoristische doeleinden heeft, blijven de grappen en grollen van Elon Musk nooit zonder gevolgen. Meteen na de sketch begonnen investeerders massaal hun Dogecoin te cashen, waardoor de koers in een klap met 30% tuimelde. Daarmee zakte de koers terug richting de 50 dollarcent (0,43 euro) en lijkt de kaap van 1 dollar opnieuw veraf.  

Naar de maan

Toch heeft Musk zijn favoriete cryptomunt nog niet helemaal opgegeven. Als goedmakertje voor zijn sketch in Saturday Night Live kondigt hij via Twitter een nieuw project aan: zijn ruimtebedrijf SpaceX gaat volgend jaar een satelliet genaamd Doge-1 richting de maan schieten. Met Musk ben je nooit zeker of het een grap is of niet.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business