Chipmaker Broadcom wil VMWare overnemen (update)

Broadcom en VMWare zitten volgens geruchten aan de onderhandelingstafel om een mogelijke overname te bespreken.

Update 27/05/2022: Broadcom en VMWare hebben een akkoord bereikt rond de overname. Het totale overnamebedrag zou op 61 miljard dollar komen te liggen.


De geruchten zijn vannacht de wereld in geholpen door Reuters. Broadcom zou onderhandelingen hebben opgestart om cloudleverancier VMWare binnen te lijven. Met de overname wil Broadcom zich nog steviger inwerken in de enterprise softwaremarkt. Broadcom stond ooit gekend als één van de grootste fabrikanten van halfgeleiders, maar de voorbije jaren heeft het bedrijf zich met overnames opgewerkt als belangrijke softwareleverancier.

Voorlopig willen beide bedrijven de informatie van Reuters noch bevestigen, noch ontkrachten. Volgens Reuters zitten de gesprekken nog in de verkenningsfase en lijkt er ook geen strikte deadline te zijn om de onderhandelingen af te ronden. Het is nog niet geweten hoeveel Broadcom exact wil neerleggen om VMWare over te nemen. Bij het afsluiten van de beurs was de cloudleverancier een ruime 40 miljard dollar waard. Dat zou het de duurste overname maken die Broadcom weet te realiseren, al zag het bedrijf in 2018 een overname van Qualcomm ter waarde van 102 miljard dollar afgeketst worden door toenmalig Amerikaans president Donald Trump. In 2021 deed Broadcom een bod op SAS maar dat liep op een sisser af.

Op eigen houtje

VMWare gaat nog maar een goed jaar opnieuw door het leven als een volledig onafhankelijk van het bedrijf. Sinds 2004 maakten ze onderdeel uit van EMC en nadien Dell. Vorig jaar besloot het bedrijf zich opnieuw af te splitsen van Dell. Die banden zijn nog niet helemaal verbroken, want Michael Dell is met een belang van 40% nog steeds één van de grootste investeerders in VMWare. Broadcom zal dus ook met hem aan de onderhandelingstafel moeten gaan zitten om de plak te kunnen zwaaien bij VMWare. Als de overname erdoor komt, lijkt het vrij waarschijnlijk dat Broadcom VMWare opnieuw van de beurs zal halen.

De komende dagen zullen ongetwijfeld meer informatie en details naar buiten komen over de onderhandelingen tussen Broadcom en VMWare. We werken dit artikel bij van zodra we meer te weten komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business