Nieuws

Atos-CEO maakt plaats voor opvolgers

Atos maakt vandaag het ontslag van de huidige CEO Rodolphe Belmer bekend die opgevolgd zal worden door twee vice-CEO’s.

Daarmee komt een einde van een zeer kort leiderschap van Belmer bij het Franse IT-bedrijf. De aftredende CEO startte vorig jaar in oktober in zijn functie. Enkele maanden na datum lijkt hij dus al andere oorden op te willen gaan zoeken. Dat meldt persbureau Reuters in een bericht. Belmer zou op 30 september volledig vertrekken. Daarnaast zou het bedrijf zich willen opsplitsen in twee verschillende aparte ondernemingen en een deel van zijn middelen verkopen.

De plannen van Atos om zich op te splitsen liggen nu al enkele maanden op tafel. Het bedrijf zou zich willen onderverdelen in twee verschillende divisies, zijnde Tech Foundations en Big Data en Cybersecurity. De eerst vermelde zal geleid worden door Nourdine Bihmaneis, en laatstgenoemde door Philippe Oliva. Belmer zou verantwoordelijk zijn geweest voor het analyseren en opstarten van de opsplitsing. Met het verdere verloop van de reorganisatie zou de plaats van Belmer steeds minder noodzakelijk worden. Dit zou tot het opstappen van de CEO hebben geleid.

Minder vrolijk

Volgens Reuters zou het vertrek van Belmer iets minder rooskleurig zijn. Het zou naar verluidt al een tijdje rommelen tussen de CEO en de raad van bestuur. Na de eerste plannen om het bedrijf op te splitsen in de twee afzonderlijke entiteiten zou hij bijvoorbeeld hebben geopperd om de cybersecurity-afdeling te verkopen. Dit stond haaks op de mening van de bestuurders.

Het afgelopen jaar verloor het bedrijf al twee derde van zijn marktwaarde. Na dit nieuws namen de aandelen van Atos een flinke duik van 25 procent. Het wordt dus afwachten of de opsplitsing Atos nieuw leven in kan blazen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business