Nieuws

Atos ziet na CEO ook CFO vertrekken

De stoelendans bij Atos gaat verder. Nadat het IT-bedrijf vorige week het vertrek van zijn CEO aankondigde, zal nu ook de CFO vertrekken.

Het vertrek van CFO Stéphane Lhopiteau zou volgens Reuters net als het eerder aangekondigde ontslag van CEO Rodolphe Belmer een direct gevolg zijn van de reorganisatie die Atos aan het doorvoeren is. Het Franse IT-bedrijf plant zijn structuur op te splitsen in twee divisies, waarbij de BDS-tak en de infrastructuurdiensten worden opgesplitst in twee afzonderlijke identiteiten. Belmer lag overhoop met de raad van bestuur over de uitvoering van die reorganisatie; of dat ook geldt voor Lhopiteau is niet geweten.

De vertrekkende Atos-CFO zal samen met zijn baas zijn bureau pas eind september leegmaken wanneer de herstructureringsplannen al vergevorderd zijn. Een vervanger is inmiddels al vooruitgeschoven om de positie in te vullen totdat de reorganisatie voltooid is. Nadien krijgen de twee nieuwe bedrijven een eigen directie. De namen die die posities zullen invullen zijn ook al bekend. Voor de BDS-tak is dat Nourdine Bihmaneis als CEO en Anil Agrawal als CFO, voor de infrastructuurtak zal Philippe Oliva de rol als CEO op zich nemen en Darren Pilcher die van CFO.

Twijfels op de beurs

De herstructureringsplannen van Atos kunnen voorlopig maar op weinig bijval rekenen bij investeerders. Sinds de aankondiging is de waarde van de aandelen van het IT-bedrijf al met meer dan 30% gedaald. De plannen van Atos doen denken aan de hervormingen die IBM vorig jaar doorvoerde. De infrastructuurtak werd in november 2021 definitief afgesplitst onder de naam Kyndryl, terwijl IBM verder ging als een cloudleverancier.

Lees hier ons interview met Liesbet D’hoker van Kyndryl België

atosbusinessslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen