Nieuws

Qualcomm verhoogt afname van GlobalFoundries

De Amerikaanse halfgeleiderfabrikant Qualcomm vergroot zijn bestaande afname van chips bij GlobalFoundries met zo’n 4,2 miljard dollar.

De Amerikaanse chipindustrie lijkt nog maar net een zetje te hebben gekregen, en de gevolgen laten zich al voelen. Eerder in 2021 had de chipfabrikant Qualcomm reeds een contract met GlobalFoundries waarin ze te kennen gaven tot 2028 voor 3,2 miljard dollar aan chips af te zullen nemen. Die belofte wordt nu meer dan verdubbeld. Dat meld het bedrijf in een bericht op zijn website. Met een bijkomende belofte van 4,2 miljard dollar wordt het totaal opgekrikt naar 7,4 miljard.

De samenwerking tussen beide bedrijven zorgt voor de productie van chips voor 5G-ontvangeres, Wi-Fi, IoT-connectiviteit en de automobielindustrie. Het contract verzekert de bevoorrading van Qualcomm met chips afkomstig van de halfgeleiderfabriek van GlobalFoundries in New York.

“Met een stijgende vraag voor 5G, automotive en IoT-applicaties is een robuuste logistieke keten kritiek om te kunnen verzekeren dat de innovatie in deze gebieden ononderbroken blijft”, zo stelt Roawen Chen, Senior Vice President en Chief Supply Chain en Operations Officer bij Qualcomm Technologies, Inc. “Onze blijvende samenwerking met GF helpt ons bij het uitbreiden van draadloze innovatie terwijl we naar een wereld bewegen waar iedereen en alles slim met elkaar verbonden kan zijn.”

Amerikaanse boost

Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden keurde vorige week een steunpakket goed van zo’n 52 miljard dollar. Dit is een deel van de zogenaamde Chips and Science Act. Hiermee willen ze de Amerikaanse halfgeleiderindustrie een duwtje in de rug geven om de afhankelijkheid van Aziatische producenten zoals TSMC af te bouwen. Er wordt verwacht dat huidig Amerikaans president Joe Biden vandaag het nieuwe pakket met subsidies ondertekent na de goedkeuring ervan vorige week.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business