Nieuws

Apple wilt werknemers terug op kantoor

Techreus Apple geeft een nieuwe deadline op waarbij het van zijn werknemers verwacht terug minstens 3 dagen op kantoor te zitten.

Waar veel techbedrijven eerst de grote voorstanders bleken van het thuiswerken als gevolg van de coronapandemie, lijken ze nu toch stilaan wat op hun stappen terug te komen. Ook Apple past hier stilaan perfect in het rijtje. Dat meldt Reuters in een bericht. Het bedrijf liet gisteren aan zijn werknemers weten dat ze minstens drie dagen per week op kantoor aanwezig moeten zijn. Daarmee gaan ze op 5 september van slag.

De nieuwe regel werd in een memo van Apple CEO Tim Cook bekend gemaakt. Werknemers zouden op dinsdag en donderdag allemaal naar kantoor moeten komen. De derde dag zou in overleg met hun managers bepaald worden. De regel zou van toepassing zijn voor alle werknemers van het bedrijf wereldwijd. Hier zouden natuurlijk de nodige uitzonderingen bij horen als de situatie van een bepaald land het nog niet toelaat.

“We kijken ernaar uit om verder te gaan met het pilootprogramma en geloven dat dit herwerkte framework onze mogelijkheid om flexibel te werken zal versterken, terwijl het ook de persoonlijke samenwerking behoudt die zo essentieel is voor onze cultuur”, aldus Tim Cook. “We weten allemaal dat we nog veel te leren. En we richten ons op het luisteren, aanpassen en samen groeien in de komende weken en maanden.”

Teruggedraaide trend

Bij het uitbreken van de coronapandemie gaven veel bedrijven aan hun werknemers thuis te willen laten werken en dat zelfs permanent, zoals bij Twitter. Die mening zijn ze nu wat aan het herbekijken. In juli van 2021 maakte onder meer Google al bekend zijn werknemers terug naar het kantoor te willen trekken. Begin dit jaar kwam Twitter op zijn eerdere beslissingen terug, gevolgd door Tesla in juni. Daar liet baas Elon Musk zich al een tijdje negatief uit over thuiswerken en besloot dit dan ook zo snel mogelijk terug te draaien. Werknemers kregen de kans om op kantoor te komen werken of permanent thuis te blijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business