Nieuws

Betaalverwerker Mollie lanceert Mollie Capital voor KMO’s

Mollie verwerkt dagelijks duizenden online betalingen in webshops. Sinds kort is daar een nieuwe tak aan toegevoegd: Mollie Capital.

De Nederlandse betaalverwerker Mollie heeft een nieuwe dienst gelanceerd deze week. Mollie Capital wil kleine en middelgrotebedrijven een snelle en meer flexibele manier bieden om geld te lenen. Daarmee zet de betaalverwerker de stap naar de markt voor financiële dienstverlening.

Goedkeuring binnen 24 uur

Bedrijven die hiervoor in aanmerking komen, kunnen een voorschot tot €250.000 aanvragen. Bij de beoordeling van hun verzoek wordt rekening gehouden met diverse factoren, waaronder de transactiegeschiedenis bij Mollie. Bedrijven kunnen via het Mollie dashboard eenvoudig een voorschot aanvragen. In de meeste gevallen zal dit voorschot nog dezelfde dag beschikbaar worden gesteld. De terugbetaling vindt vervolgens automatisch plaats middels een percentage van de dagelijkse omzet en er wordt een eenmalig bedrag in rekening gebracht voor de vaste kosten.

Moeite met leningen

Volgens de betaalverwerker hebben jonge bedrijven het moeilijk om leningen te krijgen. Een onderzoek van de ECB toont aan dat de financiering van kleine en middelgrote bedrijven vaak moeilijk verloopt waardoor het groeitempo vertraagd wordt. Daar wil Mollie Capital een oplossing voor bieden.

Beschikbaarheid van Mollie Capital

Mollie Capital zal aanvankelijk worden aangeboden aan een select aantal bedrijven in Nederland en België. De plannen zijn om de beschikbaarheid van de dienst later dit jaar uit te breiden naar andere markten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business