Nieuws

Wereldwijde storing bij ChatGPT, ook voor plus-gebruikers

ChatGPT storing
Beeld: Zac Wolff | Unsplash
ChatGPT, zowat de meest populaire AI van de afgelopen weken, ging een hele tijd aan de lucht. De storing was ook voor betalende gebruikers merkbaar.

Wie de afgelopen weken ChatGPT nog niet probeerde kan eens naar de website van OpenAI surfen. Daar is het namelijk mogelijk om een gesprek te voeren met ChatGPT, een chatbot op basis van een taalmodel dat GPT-3.5 heet. De bot is in staat om volledige gesprekken te hebben en lijkt daarbij zeer menselijk.

Wie een geavanceerdere chatbot wil aanspreken en echt altijd toegang wil hebben, die neemt best ChatGPT Plus. Via die abonnementsformule is het namelijk mogelijk om GPT-4.0 aan te wenden. Bovendien heb je altijd toegang tot de chat: zonder abonnement heb je alleen toegang op rustige momenten.

Wereldwijde storing

Tot gisterenavond en vannacht, wanneer ChatGPT even uit de lucht ging. Over de hele wereld stroomden meldingen binnen van gebruikers die niet op de website geraakten – en die kwamen óók van Plus-abonnees. Dat er iets mis was werd snel duidelijk gemaakt met een melding op de website: “something went wrong”.

ChatGPT ging een tijd neer
Data van DownDetector.com.

De problemen waren gisterenochtend kortstondig te merken en tussen 16 en 22 uur lokale tijd leken de problemen het ergst te zijn. Het is onzeker wat de precieze oorzaak van de problemen was. Wel is geweten dat ook toegang tot de API een tijd lang verhinderd werd. Bing Chat, Microsofts eigen chat-dienst die eveneens op GPT-4 draait, bleek wel bestand tegen de storing.

OpenAI kwam vooralsnog niet met een reactie naar buiten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business