Nieuws

WhatsApp toont nieuwe en snellere Windows-client

whatsapp
Beeld via Canva
WhatsApp kondigt vandaag aan dat het met een nieuwe desktopapplicatie komt. Die nieuwe versie komt met heel wat verbeteringen.

Veruit de meeste gebruikers maken vooral op hun telefoon gebruik van de chatdienst. WhatsApp is echter ook beschikbaar op de computer via een aparte desktop-app. Via deze weg versturen honderden miljoenen mensen regelmatig een berichtje – een ervaring die de nieuwe applicatie moet verbeteren.

WhatsApp wordt sneller en beter

Eerst en vooral moet de nieuwe desktopapp een pak sneller zijn dan voorheen: er zit minder tijd tussen wanneer je de app open klikt en wanneer je berichten kan beginnen lezen en versturen.

Ook voor het bellen verandert het een en ander. Voortaan is het ook via de desktop mogelijk om videogesprekken in groep te organiseren. Met de nieuwe WhatsApp-app kan je videobellen met maar liefst acht mensen tegelijk. Geen beeld nodig? Dan kan je maar liefst 32 mensen tegelijk uitnodigden voor een audiogesprek. WhatsApp zegt dat het deze limieten blijft verhogen. Binnenkort zou je dus met nóg meer mensen tegelijk kunnen bellen.

Videobellen in de nieuwe WhatsApp-client. | Beeld: WhatsApp

Niet onbelangrijk is dat al deze gesprekken end-to-end versleuteld zijn, of het nu gaat om tekstberichten, video- of audiogesprekken. Daardoor kan je veilig communiceren tussen verschillende apparaten en verschillende platformen: een gesprek tussen iemand met een tablet en een computer vormt dus geen probleem. Je gegevens en gesprekken zijn bovendien op al je apparaten versleuteld.

Ook in de marge werden een aantal aanpassingen gedaan: je zal voortaan sneller apparaten kunnen koppelen. Met de nieuwe update moeten die apparaten ook beter gesynchroniseerd blijven. Ook enkele nieuwe functies zoals linkvoorbeelden en stickers steken de kop op in de nieuwe desktopapp.

Meer clients op komst

In de toekomst komt WhatsApp met nog nieuwe clients. Wie WhatsApp gebruikt via een Android-tablet kan zich binnenkort aan een nieuwe applicatie verwachten. Ook Mac-gebruikers zullen in de nabije toekomst een nieuwe client zien verschijnen: momenteel bestaat er al een bètaversie. Ook daar zou de ervaring heel wat sneller moeten worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business