Nieuws

Apple Pay Later beschikbaar in de VS

iOS 16.0.2 oplossing trillingen iPhone 14 Pro
Apple introduceerde vandaag Apple Pay Later in de Verenigde Staten. De functie komt er na flink getouwtrek met banken en regulators.

“Koop nu, betaal later”. Het is een systeem dat meer en meer applicaties, zoals Klarna, beginnen in te voeren. Apple besloot dat het niet achter kon blijven en ontwikkelde een soortgelijke dienst voor Apple Pay: Apple Pay Later. De werking is hetzelfde als die van andere programma’s voor gespreid betalen, met de uitzondering dat het bij Apple in het eigen betaalsysteem werd geïntegreerd.

In Apple Pay kan je makkelijk leningen en betalingen bijhouden. | Beeld: Apple.

Concreet maakt de dienst het mogelijk om je aankopen in vier delen te splitsen. Die vier delen dien je over een periode van zes weken terug te betalen, zonder dat hier kosten aan verbonden zijn. In Apple Pay Later kan je bovendien leningen aangaan gaande van $50 tot $1000. Deze zijn gebonden aan dezelfde terugbetalingsregels. Het geld kan je bij elke webwinkel waar Apple Pay geaccepteerd wordt gebruiken.

Moeizame uitrol

De uitrol van Apple Pay Later lijkt wel moeilijk te verlopen: op het moment lijken gebruikers vooral geluk te moeten hebben. Apple werkt namelijk met uitnodigingen. Krijg je een uitnodiging, dan kan je de functie alvast testen. Zo niet, dan val je jammerlijk uit de boot. Over welke criteria Apple precies gebruikt om de uitnodigingen uit te sturen bestaat veel onduidelijkheid.

Voorlopig is Apple Pay Later ook enkel beschikbaar in de Verenigde Staten. Over wanneer de functie naar België of Europa komt houdt de iPhonefabrikant de lippen stijf. Dat de functie nu eindelijk beschikbaar is in de VS is alvast goed nieuws. Om in Europa gebruikt te mogen worden zal Apple Pay Later aan andere regels moeten voldoen. Wanneer de functie hier beschikbaar komt zal dus voor een groot deel van gesprekken achter de schermen afhangen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business