Nieuws

Netflix wil ook games op televisie gaan aanbieden

netflix games
© iStock / wutwhanfoto
Netflix biedt al een tijdje games aan voor op de mobiele telefoon. De code achter de Netflix-app doet vermoeden dat binnenkort tv's aan de beurt zijn.

Al sinds 2021 kan je als onderdeel van je Netflix-abonnement verschillende games spelen. Netflix-games kan je aanklikken in de streamingapplicatie, maar zijn ook terug te vinden in de appwinkel van je telefoon. Om ze te kunnen spelen heb je dus wel een Netflix-abonnement nodig.

Met de games maakte Netflix een beweging van het tv-scherm naar de smartphone. Nu lijkt de streaminggigant woonkamers aan te willen doen met games. Momenteel zijn er al enkele interactieve Netflix-shows zoals Black Mirrors Bandersnatch en You vs. Wild met Bear Grylls. Met de games die Netflix nu op het oog heeft wil Netflix echter een andere ervaring naar het scherm brengen.

Die zal iets meer gaan lijken op de console-ervaring zoals je die met een Xbox of Playstation kan hebben. Bij Bloomberg rapporteert Mark Gurman dat er in de code voor de Netflix-applicaties een wel heel bijzondere instructie staat. De instructie geeft aan dat je een controller nodig hebt om de tv-game te spelen en biedt meteen aan om je telefoon om te toveren naar een gamecontroller. Wie Netflix kijkt via een console kan vermoedelijk die controller blijven gebruiken.

Games streamen uit de cloud

De vraag is nu maar hoe Netflix games wil laten draaien op televisies. Aangezien meeste smart-tv’s een pak minder rekenkracht hebben dan reguliere spelconsoles of computers, lijkt het onwaarschijnlijk dat je de spellen lokaal zal kunnen spelen. Vermoedelijk zal Netflix een soort van cloudgamingsysteem op poten zetten: de streaminggigant kijkt al eventjes die richting uit. De game wordt dan afgespeeld in een datacenter, maar je krijgt het beeld wel op je televisie te zien. Of wie Netflix kijkt via een capabel apparaat ook zijn toevlucht moet zoeken tot cloudgaming, dat valt nog te bezien.

Wanneer Netflix games naar televisies gaat streamen is voorlopig nog niet bekend, maar de plannen liggen dus wel op tafel. Tot die tijd kan je met Netflix wel gamen op je gsm. Aanraders zijn ‘Into The Breach’, het schattige ‘Poinpy’ en ‘Terra Nil’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business