Nieuws

Google Foto’s krijgt tool om filmpjes te maken op Chromebooks

Ultra HDR
© Google
Een nieuwe update voor Chromebooks brengt een filmpjesmaker naar Google Foto's. Zo maak je filmpjes van al je favoriete gebeurtenissen.

Google is begonnen met de uitrol van een nieuwe functie voor Chromebooks. Met een systeemupdate brengt Google een ‘movie editing tool’ met allerlei tools naar het besturingssysteem. Je zal echter geen nieuwe app op je Chromebook zien verschijnen: alles dat je nodig hebt om slideshows te maken wordt in Google Foto’s ingebakken. Het is Google zelf die met de aankondiging van de update komt. Daar zeggen ze dat de functie momenteel uitgerold wordt en dat gebruikers hem binnenkort op hun toestel kunnen verwachten.

Om een filmpje te maken kan het al volstaan een aantal afbeeldingen te selecteren. Een aantal voorgebakken thema’s zorgen ervoor dat je zonder al teveel werk in een handomdraai een filmpje hebt gemaakt. Je hebt de mogelijkheid om een thema te selecteren en moet enkele mensen of huisdieren selecteren uit je lijst met foto’s. Hoe meer afbeeldingen je van iemand hebt, hoe beter de functie zal werken.

Je kan filmpjes maken van zowel mensen als huisideren. | Beeld: Google.

Voor langere filmpjes hoef je zelf niet aan te geven welke foto’s het belangrijkst zijn: die selecteert de tool voor jou. Niet tevreden met de manier waarop Google je foto’s rangschikt? Je hebt altijd de mogelijkheid om zelf in te grijpen en het filmpje te herschikken.

Hoe open ik de app?

Heb jij je Chromebook bijgewerkt, maar vind je niet hoe je een filmpje kan maken? Open dan de launcher of zoekfunctie van je Chromebook en typ ‘movie’. Hier zou een snelkoppeling tevoorschijn moeten komen die je rechtstreeks naar de Foto’s-app brengt.

Een andere mogelijkheid is om de Foto’s-app te openen. Aan de linkerkant zou je een knop moeten staan met ‘creaties’ op. Druk hierop, en selecteer de optie om een nieuw filmpje te maken. Je kan dan onmiddellijk beginnen met foto’s en filmpjes te selecteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business