Nieuws

Samsung versterkt samenwerking met AMD voor mobiele chips 

Samsung
Hoewel Samsung nu nog volop gebruikmaakt van Snapdragon-chipsets, kunnen we in de toekomst mogelijk Exynos SoCs van AMD verwachten.

De Zuid-Koreaanse elektronicagigant heeft daarvoor zopas een nieuwe deal getekend met chipproducent AMD. Dat meldt Android Authority. Concreet gaat Samsung in zijn smartphones AMD-chips blijven gebruiken voor de GPU die geïntegreerd zit in Exynos-processoren. 

AMD leverde al technologie 

Samsung en AMD zijn al partners sinds 2019. Toen brachten ze AMD Radeon-technologie naar de mobiele Exynos-chips. Tot dusver was de Exynos 2200 van vorig jaar wel nog maar het enige resultaat van die samenwerking. 

Samsung en AMD hebben nu samen aangekondigd dat ze die overeenkomst uitbreiden, om de AMD Radeon-graphics in de toekomst naar mobiele chipsets te brengen. De twee partners zeggen in hun mededeling dat ze “meerdere generaties van hoogperformante, ultra-energiezuinige grafische oplossingen van AMD Radeon naar een uitgebreid portfolio van Samsung Exynos SoCs brengen”. 

Nieuwe strategie? 

De verwijzing naar een “uitgebreid portfolio” zou kunnen betekenen dat er meer dan één Exynos-processor op de markt zal komen die AMD-technologie bevat. Mogelijk wil Samsung met sterkere graphics zijn budgettelefoons competitiever maken op de drukbevolkte markt van betaalbare Androidtelefoons. 

Het lijkt ons wel ondenkbaar dat Samsungs vlaggenschipreeks Galaxy S Exynos-chips met AMD-graphics zal krijgen. De Zuid-Koreanen maakte vorig jaar nog maar pas een nieuwe overeenkomst met Qualcomm, dat de komende jaren Snapdragon-chips mag blijven leveren voor de Galaxy S-reeks.

Uitgelicht artikel Samsung Samsung plant massaproductie van derde generatie 4-nm-chips

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business