Nieuws

Microsoft Edge lanceert preview Workspaces om browser-tabs te delen 

workspaces
Microsoft Edge krijgt in een nieuwe preview de mogelijkheid om browsertabs te delen met andere gebruikers. Die feature is een onderdeel van Workspaces.

In de praktijk kan wie toegang heeft tot de preview-build een set browsertabs delen via één enkele link. Microsoft heeft de functionaliteit aangekondigd op zijn blog als onderdeel van de nieuwe publieke preview van Microsoft Edge Workspaces. 

De nieuwe feature laat je toe om een aantal tabs te verzamelen rond een bepaald onderwerp en die in Edge netjes op te slaan in gelabelde groepen. Dat kon ook al met de Collections van Edge, met het verschil dat je de tabs nu kan delen met je collega’s of vrienden. Zij kunnen vervolgens in real time aanpassingen doorvoeren. 

Tabs delen in Workspaces 

Workspaces krijgt een apart tabblad, in de linkerbovenhoek van Edge. Als je erop klikt, krijg je de optie om een Workspace te creëren, die een naam te geven en er een kleurtje aan toe te kennen. Vervolgens kan je er alles tabs aan toevoegen die je relevant vindt om te delen. Wil je de verzameling tabs delen, dan kan dat via de Invite-knop rechts van de adresbalk, waar je de rechtstreekse link kan kopiëren en delen hoe je wil. Wie de link wil openen, zal dus wel Edge geïnstalleerd moeten hebben. Van zodra ze de uitnodiging accepteren, zie je collega’s in de Workspace en kan je volgen welke tab ze aan het bekijken zijn. 

Microsoft benadrukt alvast dat het geen persoonlijke gegevens zal uitwisselen wanneer je Workspaces met andere gebruikers deelt. Je wachtwoorden, downloads, verzamelingen, extensies en cookies verlaten je apparaat dus niet. En wat bijvoorbeeld met e-mail in een browsertab? Ook die wordt afgeschermd en kan niet gedeeld worden, benadrukt de softwarereus.  

Wie zelf eens aan de slag wil met de nieuwe preview, kan die downloaden via de officiële website van Microsoft

Uitgelicht artikel Microsoft Teams Microsoft onthult nieuwe features en apparaten voor Teams

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business