Nieuws

Microsoft onthult nieuwe features en apparaten voor Teams

Microsoft Teams
Tijdens de Enterprise Connect-beurs in Orlando kondigde Microsoft producten en heel wat nieuwigheden aan voor zijn Teams-applicatie.

Tijdens de Enterprise Connect-beurs in Orlando onthulde Microsoft een nieuw gamma aan producten. De apparaten werden ontwikkeld met hybride werkplekken en Teams Rooms in het achterhoofd.

Eerst en vooral toont Microsoft Cisco-apparatuur waarmee je Teams-gesprekken kan voeren. Teams staat standaard geïnstalleerd op deze apparaten, waardoor ze bijna niet ingesteld moeten worden. Met de apparaten is het mogelijk om vanuit een Teams meeting naar een Webex-meeting over te schakelen. Ook terugschakelen is geen probleem meer.

Hotdesk

Werkplekken zijn de laatste paar jaren omgevormd geweest van vaste werkplekken tot gedeelde werkruimtes waar iedereen zijn eigen apparaat mee naartoe neemt. Met nieuwe Teams-apparaten en nieuwe functies wil Microsoft het leven van de zogenaamde ‘hotdeskers’ gemakkelijker maken.

Kom je in een kamer waar een Teams-display in hangt? Dan kan je met je telefoon een QR-code scannen. Op die manier kan je inloggen zonder dat je gegevens hoeft in te geven, waardoor je geen kostbare tijd verliest. Inloggen met QR-codes is mogelijk vanaf deze zomer.

Om enigszins tegemoet te komen aan deze nieuwe werkvormen voert Microsoft een aantal nieuwe prijsplannen in. Hoe deze er precies uitzien deelt de softwaremaker niet mee. Wel zouden de nieuwe plannen goedkoper en kleiner zijn dan voorheen.

Microsoft Device Ecosystem

Daarnaast kondigt Microsoft het Microsoft Device Ecosystem aan, wat het beste van Android- en Windows-apparaten samen moet brengen. Het ecosysteem werd gebouwd op het Android Open Source Project (AOSP).

Het ecosysteem is vooral gericht op veiligheid. De toestellen in het ecosysteem krijgen dan ook specifieke veiligheidsfeatures, gebouwd op PKI-cryptografie van Microsoft en de Trusted Execution Environment van Qualcomm. Het eerste apparaat dat in dat nieuwe systeem opduikt is de Jabra PanaCast 50 Video Bar System.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business