Business

Jabra PanaCast video-oplossing eerste op de markt met nieuw Microsoft ecosysteem

Jabra brengt als eerste het PanaCast 50 Video Bar Systeem op de markt dat gebruik maakt van het nieuwe Microsoft device ecosystem platform.

Het Microsoft device ecosystem platform brengt het beste van Microsoft en Android samen, op maat gemaakt voor gedeelde ruimtes en geoptimaliseerd voor Teams apparaten. Gebouwd op het Android Open Source Project (AOSP), levert het platform de beveiliging, betrouwbaarheid, het beheer en de implementatie waar Microsoft bekend om staat, samen met de diversiteit aan hardware- en softwareondersteuning die bij Android hoort. Het is ontworpen voor innovatie – met de uitbreidbaarheid en het maatwerk dat fabrikanten nodig hebben om innovatieve producten te leveren met zowel hardware- als software-uitbreidingen.

Het Jabra PanaCast 50 Video Bar Systeem is een geïntegreerde oplossing. Het bevat een state-of-the-art systeem-op-chip (SoC) voor IoT met Android, dat kan worden geüpgraded naar het nieuwe Microsoft OS. Het omvat ook andere SoC’s, luidsprekers, microfoons, videocamera’s, met netwerk- en display-interfaces voor eenvoudige implementatie. De oplossing wordt geleverd met een 10,1″ touch controller om de ruimte-ervaring te beheren. Het systeem draait op een veilige manier Microsoft Teams Rooms op Android.

Aurangzeb Khan, SVP voor Intelligent Vision Systems bij Jabra: “We zijn verheugd dat we hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van dit Android-platform voor ondernemingen en dat we het met het PanaCast 50 Video Bar Systeem kunnen leveren als de eerste video-oplossing voor dit Microsoft ecosysteemplatform voor Android. Samen presenteren Jabra en Microsoft een video-oplossing die de Microsoft-erfenis in platforms, beveiliging, beheer en schaalbaarheid combineert met Jabra’s toonaangevende video-technologie, ten behoeve van onze klanten.”

Het PanaCast 50 Video Bar Systeem is in samenwerking met Android ontwikkeld en is de eerste perfecte oplossing op het Microsoft platform voor kleine tot middelgrote vergaderruimtes.

Beveiliging

Met een hardware-gebaseerde root of trust en attestatie, gebouwd op Microsoft’s PKI cryptografie en Qualcomm® Trusted Execution Environment, levert het platform veiligheid en sabotagebestendigheid met attestatie door veilige identificatie van het apparaat en zijn configuratie mogelijk te maken. Dit is gebouwd met het voordeel van de Qualcomm® QC8250 SoC voor IoT die meerdere gelijktijdige instanties van VPU-gebaseerde hardware offload ondersteunt, met tot 8K video encoding en decoding. De Qualcomm QCS8250 SoC maakt ook tot 64-megapixel video-opname mogelijk voor uitzonderlijke high-definition video’s.

“Qualcomm Technologies is er trots op deel uit te maken van de samenwerking om het Jabra PanaCast 50 Video Bar System te creëren, met de hoogwaardige Qualcomm QCS8250 SoC,” aldus Dev Singh, vice president, business development, en hoofd van building & enterprise, en industriële automatisering, Qualcomm Technologies, Inc. “Het PanaCast 50 Video Bar System maakt gebruik van de geavanceerde beveiligings- en videoverwerkingsfuncties van de SoC om dit eerste samenwerkingssysteem van zijn soort op de markt te brengen.”

“We zijn verheugd om samen te werken met Jabra om het Microsoft device ecosystem platform naar onze klanten te brengen en als eerste adopter uit het partnerecosysteem apparaten te bouwen die gecertificeerd zijn voor Microsoft Teams,” zegt Dave Kearney, General Manager of Program Management bij Microsoft. “Beveiliging, betrouwbaarheid, beheer en prestaties zijn cruciaal voor bedrijven wereldwijd en door voort te bouwen op het Android Open Source Project (AOSP) en samen te werken met Qualcomm zijn we verheugd een oplossing aan te bieden die is ontworpen voor gedeelde ruimtes en die het beste wat Microsoft op die fronten te bieden heeft met zich meebrengt en tegelijkertijd flexibiliteit en diversiteit biedt in de aangeboden hardware en software.”

De beveiliging wordt ondersteund door Microsoft – met een veilige ontwikkelingsomgeving van overheidsniveau, state of the art code-analyse, detectie van bedreigingen en software-updates waar klanten op kunnen vertrouwen voor gedeelde vergaderruimtes. Passend hierbij is het PanaCast 50 Video Bar Systeem ontworpen om zich aan te passen aan de evoluerende UC ervaringen en hybride werkplek behoeften met zijn AI-gedreven software-defined platform. Het is eenvoudig te installeren, te beheren en te gebruiken met alles wat nodig is voor videovergaderingen ingebouwd in de PanaCast Control voor een one-touch start/join zonder dat er extra apparaten nodig zijn, waardoor eenvoudige, veilige en schaalbare inzet en beheer in alle kleine tot middelgrote ruimtes mogelijk is.

Voor meer informatie over het Microsoft ecosysteem platform, bekijk hier de Microsoft-blog: Wat is er nieuw in Teams Rooms en Devices op Enterprise Connect?
Ga voor meer informatie over het PanaCast 50 Video Bar System naar: Jabra PanaCast 50 Video Bar System  


Dit is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business