Nieuws

TikTok blijft monsterlijke winst boeken 

TikTok
© ByteDance
TikTok-uitgever ByteDance heeft in 2022 een winst geboekt van maar liefst 25 miljard dollar (23 miljard euro). Dat is 14 miljard dollar meer dan in 2022.

Er lijkt maar geen einde te komen aan de groei van de Chinese video-app. De cijfers zijn afkomstig van de Britse zakenkrant The Financial Times. ByteDance publiceert zijn jaarcijfers immers niet zelf. TikTok wist als sociaal medium een pak adverteerders aan te trekken, wat de sterke winstcijfers verklaart. Daarnaast kwam er ook meer geld binnen bij andere delen van de Chinese socialmediareus. 

TikTok groter dan Alibaba

Om het even in perspectief te plaatsen: TikTok-uitgever ByteDance wordt zo groter dan online retailer Alibaba (AliExpress), dat het voorbije jaar een winst van 22,7 miljard dollar kon boeken. 

Nochtans is het Westerse wantrouwen in TikTok de voorbije maanden enorm toegenomen. Nadat Amerikaanse overheid zijn personeel verbood om de app op zijn werktelefoon te installeren, deden onder meer België, Nederland en Frankrijk hetzelfde. Een topman van TikTok getuigde enkele weken geleden voor het Amerikaanse Congres dat ByteDance geen gebruikersgegevens doorspeelt aan de Chinese regering, al kon hij daar geen harde garanties voor bieden.

Uitgelicht artikel tiktok Britse privacywaakhond rekent TikTok 14,5 miljoen aan
businessByteDancetiktok

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen