Nieuws

Xiaomi’s volgende wearable is zowel ketting als horloge

Xiaomi Smart Band
Beeld van een oudere Xiaomi Band ter illustratie
Xiaomi komt binnenkort met een nieuwe smartwatch. Opmerkelijk is dat het bandje van de Smart Band 8 volledig achterwege gelaten kan worden.

Xiaomi presenteert volgende week een aantal nieuwe toestellen. Daartussen bevindt zich niet alleen de nieuwe flagshiptelefoon van het Chinese merk, maar ook een nieuwe wearable. Zeg niet ‘slimme horloge’ tegen die Xiaomi Smart Band 8: je kan hem namelijk ook als ketting rond je nek dragen.

Meeste slimme horloges zijn uitgerust met een verwisselbaar polsbandje. Even zin in een ander kleurtje of een ander stofje? Dan klik je gewoon een ander bandje op het apparaat. Xiaomi zal voor de Smart band 8 echter niet alleen polsbandjes verkopen, maar ook kettingen. Met de Smart Band 8 zal je dus de manier waarop je de wearable draagt kunnen veranderen: van om je pols tot rond je nek.

Op het Chinese platform Weibo kwamen een aantal afbeeldingen van de Smart Band 8 online. Daarop zijn verschillende bandjes te zien, gaande van functioneel tot eerder decoratief. Toch liever een metalen of een leren bandje? Ook deze zullen door Xiaomi op de markt worden gebracht.  Of het merk ook goedkopere siliconen polsbandjes blijft aanbieden voor de Smart Band 8 wordt niet gezegd. Opmerkelijk is dat de smartwatch ook aan een schoen bevestigd kan worden.

Meten vanaf je nek

Een wearable om je nek dragen beperkt wel de mogelijkheden van zo’n apparaat. Een groot deel van de sensoren in smartwatches gaan er namelijk van uit dat het apparaat direct contact heeft met de huid. Zo werkt de EKG-functie, om het zuurstofgehalte in het bloed te meten, met een led-lichtje aan de onderkant van de wearable. Je hart- of polsslag zal bovendien ook niet opgepikt worden als de wearable om je nek hangt. Verder is maar de vraag hoe accuraat andere metingen blijven, zoals de stappenteller. Doorgaans zijn de sensoren namelijk afgestemd om rond een pols te hangen, en dus niet om je nek.

Uitgelicht artikel Koopgids beste activity tracker De beste activity tracker in 2023

Meer informatie over de nieuwe smartwatch komt op 18 april, wanneer de Smart Band officieel uit de doeken gedaan wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business