Nieuws

Tinder voegt videoselfies toe aan profielverificatie 

Tinder
Tinder gaat zijn systeem voor profielverificatie uitbreiden. Door gebruikers een videoselfie te laten nemen, kunnen ze vlotter bewijzen dat ze echt bestaan.

Het systeem is sinds kort ook verplicht voor wie een blauw Verified-vinkje aan zijn profiel wil toevoegen. Tinder wil naar eigen zeggen de betrouwbaarheid voor gebruikers vergroten en datingscammers verder ontmoedigen. Het is nu eenmaal veel moeilijker om een video te faken, dan profielfoto’s. Het datingplatform kan de korte video dan gaan aftoetsen aan de foto’s die je gebruikt om te bevestigen dat jij het echt bent. 

Om de verificatie uit te voeren moet je dus een korte video van jezelf opnemen, via de selfiecamera van je smartphone. De app zal je vragen om je hoofd te centreren in een ovaal en ook om dichter naar de lens te komen en weer wat afstand te nemen. Wij hebben het zelf uitgeprobeerd en in minder dan enkele minuten was de videoselfie verstuurd. Tien minuten later pronkte er al een Verified-vinkje op ons profiel. 

Tinder beschermt gebruikers 

Van zodra je geverifieerd bent, geeft Tinder je toegang tot de club van ‘Photo Verified Cuties’. Concreet kan je in de instellingen van de app, onder de hoofding ‘Bepaal wie jou berichten kan sturen’ een schuifknop activeren, zodat je alleen andere geverifieerde leden te zien krijgt bij het swipen en alleen zij je kunnen contacteren.  

Gebruikers die via het oude systeem een blauw Verified-vinkje kregen zullen “de komende maanden” gevraagd worden om opnieuw te verifiëren met een videoselfie, aldus Tinder. Het datingplatform steekt de feature niet achter de betaalmuur en het kan potentiële scammers zeker afschrikken. Verificatie blijft wel helemaal vrijblijvend. 

Uitgelicht artikel Tinder Dating-app Tinder voegt incognito-modus toe

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business