Nieuws

Meta: zo update je voortaan sneller je Quest-apps

Meta Quest
Meta's Quest-headsets kunnen vanaf versie v53 apps updaten tijdens het uitschakelen. Zo hoef je als gebruiker niet meer op app-updates te wachten.

Meta stelt dat gebruikers vanaf v53 enkel hun headset weg te hoeven leggen aan een lader om het updateproces te starten. Zodoende hoeven gebruikers niet op de installatie van updates te wachten als de headset gebruikt wordt, zoals we dit ook kennen van gameconsoles. Uiteraard moet de Quest-headset wel wifi-bereik hebben om de updates te downloaden en te installeren.

Experimentele camera-functies

Meta’s update voor de Quest-headsets omvat ook een wijziging voor de camera-instellingen. Vanaf v53 worden experimentele camera-functies uit voorgaande OS-versies verschoven naar het reguliere cameramenu. Zo vind je in dat menu voortaan opties voor beeldstabilisatie, beeldverversing, bitrate en de aspect ratio van het getoonde beeld. Ook wordt video voortaan opgenomen met stereo-audio: in voorgaande versies was dit beperkt tot mono-input.

Gebruikers moeten zich wel bewust zijn van de ‘side-effects’ van het inschakelen van geavanceerde camerafuncties. Zo zorgt beeldstabilisatie er bijvoorbeeld voor dat de kijkhoek van het opgenomen beeld wordt verkleind. “Mogelijk moet je de instellingen verkennen en aanpassen voordat je weet welke combinatie het beste voor jou werkt”, schrijft de technologiegigant.

Uitgelicht artikel avatars Zuckerberg schetst nieuwe Metaverse: avatars krijgen benen

Opties voor ouderlijk toezicht

Meta komt ook met aanpassingen voor ouderlijk toezicht. Ouders kunnen voortaan instellen welk type websites hun kinderen niet mogen benaderen in de Meta Quest Browser. Ouders kunnen dus geen specifieke websites blokkeren met de filter, maar kiezen uit categorieën als ‘Alcohol’ of ‘Geweld’. Voor het instellen van de beperkingen kunnen ouders terecht in de mobiele app voor de Quest-headset.

Wifi 6E voor Quest Pro

Eigenaren van een Meta Quest Pro genieten vanaf v53 ook van Wifi 6E. De MR-headset is daarmee de eerste Quest-console die de nieuwe 6 GHz-band ondersteunt. Die ondersteuning zou snelheden tot 1,6 Gbps mogelijk moeten maken.

Meta rolt de v53 ‘binnenkort’ uit naar de Meta Quest 2 en Meta Quest Pro. De laatstgenoemde MR-headset is overigens vooralsnog niet verkrijgbaar in België. In de VS gaat de ‘Multi Reality’-headset over de toonbank voor 1.000 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business