Nieuws

Meta Quest Pro aangekondigd

meta quest pro vr virtual reality bril
Meta, het moederbedrijf van Facebook, heeft de Meta Quest Pro aangekondigd. Met deze headset wil Meta VR in het werkleven integreren.

De Meta Quest Pro is het veel duurdere broertje van de Quest 2, die beschikbaar zal blijven. Het prijsverschil is aanzienlijk: de goedkoopste Quest 2 kost 450 euro terwijl de Quest Pro 1800 euro zal kosten. De Pro is dan ook meer bedoeld voor gebruik in een werkomgeving, tegenover het entertainment doel van de Quest 2. Opmerkelijk is alvast dat de Pro het eerste apparaat is dat gebruikmaakt van de Snapdragon XR2+ processor, speciaal geoptimaliseerd voor VR-gebruik.

De Quest Pro gaat te werk met een dunnere lens, waardoor je ook buiten de VR-omgeving kan blijven kijken en zo, aldus Meta, kunt “multitasken tussen de echte en de virtuele wereld”. In de doos zitten wel lichtblokker-toevoegingen om deels licht van buitenaf te blokkeren. Later dit jaar zouden volledige lichtblokkers apart beschikbaar worden voor een meer traditionele VR-ervaring.

Face-tracking voor “natuurlijke uitdrukkingen”

Eén van de snufjes waar de Quest Pro mee komt, is face-tracking via camera’s binnenin de headset. Daarmee wordt nagegaan of de bril goed op het hoofd zit. Ook wordt de tracking gebruikt om meer natuurlijke gezichtsuitdrukkingen op je avatar in de Metaverse te hebben. De avatars kunnen zo knipogen, hun wenkbrauwen optrekken of lachen.

Met de Quest 2 kon het enkel in zwart-wit, maar door de vernieuwde camera’s van de Quest Pro zie je de echte wereld doorheen de bril nu ook in kleur. De camera’s aan de buitenkant van de Pro zouden vier keer meer resolutie hebben dan de 2, waardoor je een beeld van hoge definitie krijgt tegenover de lagere kwaliteit van de Pro’s voorganger. Volgens Meta opent de vernieuwde Passthrough meer mogelijkheden voor mixed reality-toepassingen.

Nieuwe controllers

De controllers van de Quest Pro kregen evenwel een upgrade. In plaats van led-lichten rond de handen, gebruiken de controllers nu drie camera’s in iedere controller om bewegingen te volgen. De haptische feedback is verbeterd waardoor de bewegingen nauwkeuriger worden opgenomen. Goed nieuws voor Quest 2-gebruikers: de Pro-controllers zijn compatibel met de 2 en zijn later dit jaar apart te koop.

De Meta Quest Pro is nu beschikbaar voor pre-order. Rond 25 oktober wordt de release verwacht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business