Over-ear hoofdtelefoon van Fairphone op komst

Fairphone FairBuds XL
De Nederlandse smartphonefabrikant Fairphone werkt aan een over-ear-hoofdtelefoon, meldt het Duitse WinFuture. De koptelefoon moet 249 euro kosten.

Het ‘eerlijke’ Fairphone werkt nu ook aan zijn eerste over-ear-hoofdtelefoon. Daarmee wil het de concurrentie aangaan met high-end-opties van Bose en Sony. Het voornaamste voordeel van deze hoofdtelefoon, gedoopt tot de FairBuds XL, is dat hij makkelijk te repareren moet zijn, terwijl hij op technisch vlak niet onderdoet voor zijn concurrenten, schrijft de Duitse website.

Of en hoe Fairphone dit concept heeft toegepast op de headset is voorlopig nog wel de vraag. Van de FairBuds XL is intussen al wel zeker geweten dat ze uitgerust zijn met actieve ruisonderdrukking (ANC) en gemaakt zijn van gerecycleerde plastics. Dat materiaal kwam eerder al terug op Fairphone-telefoons en de eerste in-ear-oortjes van het Nederlandse merk en lijkt dus terug te keren op de hoofdtelefoon. Naar verluidt zal de hoofdtelefoon beschikbaar zijn in twee kleuren – groen en zwart.

Vervangbare onderdelen

Om het reparatieproces te vergemakkelijken zou Fairphone de FairBuds XL uitrusten met ‘makkelijk toegankelijke schroeven’. Waar die schroeven te vinden zijn is nog niet exact gekend. Beelden die de publicatie deelde, tonen de schroeven niet meteen. Na het verwijderen van de schroeven zou men in elk geval de batterij moeten kunnen vervangen. Het merk zou ook andere onderdelen beschikbaar stellen. Welke onderdelen dat zoal omvat, wordt niet benoemd.

Fairphone hoofdtelefoon zwart

Mogelijk gaat het onder andere om de usb-c-poort die dient voor het opladen. Hoe snel de FairBuds XL geladen kunnen worden, blijft ongeweten. Verder zien we dat de hoofdtelefoon is uitgerust met 2 knoppen, waarvan een mogelijk dient als ‘joystick’. Gebruikers zouden via de knoppen in elk geval de ANC-functionaliteit kunnen bedienen.

Betaalbare hoofdtelefoon

Wanneer Fairphone de FairBuds XL lanceert, blijft eveneens nog een vraagstuk. Eenmaal hij in de winkels ligt, moet hij in elk geval een prijskaartje van 249 euro meekrijgen. Daarmee zijn ze net wat goedkoper dan de high-end-modellen van Bose en Sony. Tegelijk kun je die hoofdtelefoons al vaak in de aanbieding krijgen aan een lager bedrag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business