Windows 11 krijgt notificatiewidget voor Facebook

windows 11 22H2
Microsoft rolt momenteel nieuwe Windows 11-versies uit naar zijn Insider-kanalen, met daarin onder meer een notificatiewidget voor Facebook.

Microsoft staat het sinds verleden jaar toe dat derde partijen widgets maken voor het widget-paneel in Windows 11. Eerder dit jaar maakte Spotify en Meta al bekend met een tweetal widgets te komen voor het OS. Meta komt nu zelf met een tweede widget, ditmaal voor Facebook. Volgens Microsoft kunnen Facebook-gebruikers via deze widget hun meldingen op het sociale medium volgen, zonder daarvoor de app of website te moeten openen.

Facebook widget Windows 11
Beeld: Microsoft

Extra Verkenner-functies

Microsoft introduceert in de nieuwe Insider-versies ook aanpassingen voor de Windows Verkenner. Nieuw is dat gebruikers een ‘Eigenschappen’-knop rechtsboven het venster zien verschijnen als een bestand is geselecteerd. Hiervoor hoeven gebruikers dus niet meer het oude eigenschappen-venster te openen, klinkt het. In het nieuwe deel van de verkenner toont Windows 11 gegevens als het type bestand, het formaat en de meest recente bewerkingsdatum.

Uitgelicht artikel Google Chrome Windows-update sloopt Chrome als standaardbrowser-knop

Het deelvenster biedt ook ruimte aan een deelknop en toont, mits je OneDrive-account gekoppeld werd aan de computer, bestanden die gelinkt zijn aan de geselecteerde file. Nam je het bestand op in een recente e-mail? Dan vind je ook daarvan een vermelding in de Eigenschappen-pagina.

Aangepaste widgetpicker

Microsoft meldt dat het verder een nieuwe widgetpicker uitrolt naar alle Insider-kanalen en dat het geanimeerde widget-icoontjes toelaat. Verder probeert Microsoft in de nieuwe versies de relevantie van content in de Aanbevolen-sectie van het startmenu op te schroeven. Hiervoor gebruikt het de browsegeschiedenis van gebruikers.

De updates voor de Insider-kanalen worden momenteel uitgerold. Gebruikers in het Dev-kanaal van Windows 11 kijken best uit naar versie 23451, terwijl het Bèta-kanaal twee versies toegestopt krijgt: 22624.1690 en 22621.1690. Wanneer en of de widgets en andere functies terechtkomen in stabiele versies van Windows 11 is vooralsnog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business