Nieuws

Third-party-widgets komen later dit jaar naar Windows 11 

third-party-widgets
Microsoft gaat third-party-widgets toelaten op Windows 11. Het gebruik van widgets belooft zo aantrekkelijker te worden in het besturingssysteem.

Microsoft kondigde de plannen aan op zijn Build-conferentie voor ontwikkelaars. “Later dit jaar” zal Windows 11 dus third-party-widgets gaan ondersteunen. Developers zullen widgets kunnen gaan maken voor hun Win32-toepassingen, maar ook progressieve web-apps, via Microsofts Adaptive Cards-platform.

“Feedback van gebruikers op de widgets heeft ons geïnspireerd. Mensen genieten van de snelle toegang tot de content die voor hen belangrijk is. Het is naadloos en breekt hun flow niet”, motiveerde Panos Panay, Chief Product Officer voor Windows. 

Third-party-widgets interessanter maken 

Microsoft introduceerde widgets al in Windows 7. Maar sinds Windows 11 hebben ze hun eigen knop gekregen die ze toegankelijker maakt. Toch zijn ze momenteel niet allemaal even interessant. Third-party-ontwikkelaars widgets laten maken, kan een welkome verademing zijn. Zo wordt het in theorie mogelijk om snelle toegang te krijgen tot je Twitter-tijdlijn of WhatsApp-berichten via een widget. 

In Windows 7 waren de widgets maar een kort leven beschoren. Microsoft besloot ze daar helemaal te verwijderen omdat er misbruik van gemaakt kon worden door hackers. De softwarereus heeft nog geen details vrijgegeven over hoe third-party-widgets zullen werken in Windows 11. Hopelijk kan een degelijke kwaliteitscontrole gaten in de beveiliging voorkomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business