Nieuws

OPPO en OnePlus lijken te vertrekken uit Frankrijk 

OPPO
Credit: OPPO/OnePlus
OPPO en zustermerk OnePlus lijken zich op te maken voor een vertrek uit Frankrijk. Dat blijkt althans uit een nieuw rapport.

De bal ging eind maart aan het rollen, nadat OPPO zijn zaken ‘on hold’ zette in Duitsland. Al snel ontstond het gerucht dat OPPO (en bij uitbreiding OnePlus) zich zouden gaan voorbereiden op een vertrek uit de Europese markt. In de eerste plaats zou het gaan om Duitsland, Engeland en Nederland. Frankrijk wordt nu aan dat rijtje toegevoegd.

Over de Belgische markt is voorlopig weinig geweten. OnePlus bezorgde ons toen wel al deze reactie: “OPPO en OnePlus blijven zich inzetten voor alle bestaande Europese markten. We hadden een goede start in 2023 met succesvolle lanceringen van verschillende producten in Europa en hebben een line-up van aankomende producten voor de rest van het jaar. OPPO en OnePlus zullen blijven doorgaan met het leveren van meer innovatieve producten en de beste service voor gebruikers in de toekomst”, klonk het. Het is niet duidelijk of het merk met die reactie helemaal transparant is over zijn toekomstplannen in Europa. 

OPPO weg uit Frankrijk? 

De Franse nieuwssite Frandroid wakkert de geruchten opnieuw aan. Die meldt dat OPPO “simpelweg gestopt is” met commerciële acties in Frankrijk. Het zou gaan om initiatieven die nochtans “extreem belangrijk zijn”, aldus bronnen waarmee Frandroid sprak. Het medium weet ook nog dat OPPO enkel nog commercieel aan de slag gaat met producten die momenteel in stock zijn en niet meer met toekomstige releases. Zo wordt onder meer de OPPO Find N2 Flip vermeld, die niet verkocht wordt in Frankrijk, merkte 9to5Google op. 

Een tweede bron die hint naar OPPO’s vertrek uit Frankrijk is Atmospheres, dat een contract heeft lopen met de Chinezen. Dat bedrijf zou al zijn medewerkers die aan een OPPO-projecten werkten met verlof gestuurd hebben. Het contract van Atmospheres met OPPO vervalt op 30 juni en zou niet verlengd worden. Er zou een dispuut zijn over de gelden die Atmospheres nog moet ontvangen. 

OPPO en OnePlus in Europa 

Tot nog toe ontkent OPPO/OnePlus volledig dat het zich wil terugtrekken uit Europa, al wijst alles erop dat een (minstens gedeeltelijke) exit er wel zit aan te komen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business