Nieuws

OPPO en OnePlus vertrekken uit Nederland

Vertrek OnePlus en OPPO
OPPO en OnePlus willen op termijn vertrekken uit Europa. In eerste instantie vertrekken de merken enkel uit Nederland, Frankrijk, Duitsland en Engeland.

Update 27 maart 2023, 16:05: OPPO en OnePlus hebben gereageerd op geruchten rondom een mogelijk vertrek. OPPO heeft TechPulse de volgende reactie gestuurd:

OPPO en OnePlus blijven zich inzetten voor alle bestaande Europese markten. We hadden een goede start in 2023 met succesvolle lanceringen van verschillende producten in Europa en hebben een line-up van aankomende producten voor de rest van het jaar. OPPO en OnePlus zullen blijven doorgaan met het leveren van meer innovatieve producten en de beste service voor gebruikers in de toekomst.

Geruchten over vertrek

De informatie over het vertrek van OPPO en OnePlus is afkomstig van Max Jambor. Jambor staat bekend om zijn betrouwbare geruchten over producten van de zustermerken. Beide merken vallen namelijk onder de Chinese technologieconglomeraat BBK. De geruchtenverspreider schreef in een eerste tweet dat beide merken “uit heel Europa” zouden vertrekken. In een update meldt hij dat de merken een gefaseerd vertrek hebben gepland – in eerste instantie blijft België buiten schot.

Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland vallen daarentegen meteen ten prooi. Althans, het is op dit punt nog niet bekend of de smartphonefabrikanten daadwerkelijk vertrekken en wanneer ze zo’n vertrek gepland hebben. Het nieuws is dus allerminst bevestigd. Jambor stelt dat de merken op zeer korte termijn een ‘officiële verklaring’ afgeven over hun vertrek uit de genoemde landen.

Mochten OPPO en OnePlus daadwerkelijk vertrekken, dan is dit alvast opvallend. OnePlus kondigde recent namelijk de lancering van zijn Nord CE 3 Lite aan in een nieuwsbrief gericht aan Nederlandse klanten. Vanuit OPPO blijft het tegelijk wel verrassend stil. Zo stil dat het zelfs geen uitspraken doet over de komst van de Find X6-serie naar Europa. Voor het eerst zou de high-end Find-reeks enkel in China worden geïntroduceerd.

Voortbestaan in België

Over het voorbestaan van OPPO en OnePlus in de markten die de geruchtenmaker niet noemde, is vooralsnog weinig bekend. Het lijkt er alvast op dat België gespaard blijft, en we toestellen van het merk hier voorlopig wel kunnen blijven kopen.

Over een reden voor het vertrek van de merken wordt niet gesproken. Voor de Duitse markt speelt een handelsverbod, voortgekomen uit rechtszaken met Nokia, mogelijk een rol in het vertrek. OPPO en OnePlus mogen hun toestellen sinds het ingaan van dat verbod niet meer in Duitsland aanbieden via lokale retailers. Beide merken bleven hun toestellen nadien wel aanbieden via eigen webshops.

Voor OPPO zou het vertrek uit Europa een einde van een tijdperk in luidden, dat vijf jaar duurde. OPPO introduceerde zijn eerste Find X-toestel in 2018 in Europa, en verspreidde zich vervolgens doorheen de Europese markt. OnePlus was sinds 2014 actief in Europa. In eerste instantie enkel via zijn eigen webshops, maar later ook via Amazon en andere derde partijen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business