Nieuws

Google Bard krijgt meer functies en uitgebreide toegang

google bard
© Google
Google schrapt de wachtlijst voor wie Bard wil gebruiken en de AI-chatbot is nu beschikbaar in 180 landen. Dat maakte de zoekreus bekend tijdens I/O.

Bovendien zal de geüpgradede versie van Bard op PaLM 2 draaien, Googles nieuwste Large Language Model. Zo wordt de AI ineens een stuk krachtiger, laat Google weten. De beschikbaarheid van Bard wordt uitgebreid tot 180 landen, al is België daar helaas nog niet bij.

Google leek zijn AI-chatbot ietwat overhaast op de markt te brengen, in het spoor van OpenAI’s ChatGPT. Hoewel Google doorgaans een voortrekkersrol heeft, leek Bard wat achterop te hinken. Daar wou de zoekgigant duidelijk wat aan doen en daarom ging Google aan de slag met de doorontwikkeling van PaLM, het taalmodel dat de motor vormt van Bard.

Google Bard op PaLM 2

Het laat de AI toe om kwalitatievere en betrouwbaardere antwoorden te formuleren. Verder is Bard nu ook in staat om code te schrijven in programmeertalen. Verder krijgen gebruikers ook visueel sterkere antwoorden, wanneer ze bijvoorbeeld vragen naar de bezienswaardigheden van een stad als New Orleans. Ze krijgen dan effectief beelden te zien, in plaats van een droge opsomming. Je zal ook zelf input kunnen geven via beelden en Google gaat ook Lens integreren in Bard.

Adobe en nieuwe features

Google wil graag weer de leiding nemen in als het over interactieve AI gaat en gaat daarom een samenwerking aan met Adobe om de generatieve AI Firefly naar Bard te brengen, als tegenzet voor het BingChat-DallE2 van Microsoft.

Tot slot zal Google nog een aantal updates doorvoeren, op basis van de feedback die de zoekreus van de community ontving. Zo krijg je straks een concrete URL als bronvermelding te zien wanneer je op een door Bard gegenereerd antwoord klikt. Er komt ook een donker thema en de optie om content te exporteren naar documenten of Gmail.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business