Nieuws

Sony lanceert de nieuwe Xperia 1V 

xperia 1v
© Sony
Sony heeft de Xperia 1V gelanceerd. Dat is 's werelds eerste smartphone met gestapelde CMOS-beeldsensor en 2-laags Transistor Pixel.

Met de gespecialiseerde smartphone komt Sony tegemoet aan professionele creators, maar ook aan enthousiastelingen die nog maar pas gestart zijn met (smartphone)fotografie en video. Volgens Sony is hun nieuwe beeldsensor in staat om zelfs op donkere locaties rijke kleuren en texturen van mensen, maar ook scènes en landschappen weer te geven. De low-lichtprestaties zijn naar verluidt dubbel zo krachtig als die van het voorgaande model, de Xperia V. Ook de high-speed multi-frame overlay process-technologie draagt bij tot kwalitatieve beelden en ruisbestendige foto’s.  

Sony zegt dat het dynamisch bereik van de Xperia 1V zelfs even groot is als dat van een full-frame-camera. De 24 mm lens aan de achterzijde van de Xperia 1V is uitgerust met een 2-laags Transistor Pixel stacked CMOS-beeldsensor “Exmor T for mobile”. Deze sensor is ongeveer 1,7 keer groter is dan de beeldsensor in andere Xperia’s. Bovendien maakt de 85-125 mm (F2.3-F2.8) optische zoomlens het mogelijk heldere portretten met weinig vervorming vast te leggen. 

Groot 4K-oledscherm 

Deze nieuwste compacte smartphone van Sony beschikt over een 6,5 inch groot 4K-oledscherm met een verversingssnelheid van 120 Hz en biedt meer beeldscherpte. Aan de achterkant heeft dit toestel een functioneel uitziend ontwerp dat gebruik maakt van speciaal textuurglas. In combinatie met de kleine inkepingen aan de zijkant moet dit voor een stabiele grip zorgen en voorkomen dat de smartphone uit je hand glijdt. 

Snapdragon 8 Gen2 en batterijduur 

Uitgerust met het Snapdragon 8 Gen2 Mobile Platform is de energie-efficiëntie van de CPU met ongeveer 40% verbeterd ten opzichte van het vorige model, aldus Sony. Het stroomverbruik tijdens het gebruik van de camera is volgens de fabrikant met ongeveer 20% verbeterd. 

Ondanks het gebruik van een 4K-scherm zou het mogelijk zijn om 20 uur lang ononderbroken video’s af te spelen door de krachtige 5.000-mAh-batterij. Het toestel ondersteunt daarnaast draadloos opladen en 30 minuten snel opladen tot 50%. 

Prijzen en beschikbaarheid

De Xperia 1V zal eind juni verkrijgbaar zijn voor ongeveer 1.399 euro, in het zwart, platinazilver en kakigroen. Sony geeft nog mee dat wie vanaf 1 juni een pre-order plaatst een zwarte WH-1000XM5 met noise cancelling cadeau krijgt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business