Nieuws

Prijs en details ROG Ally zijn bekend 

ROG Ally
© Republic of Gamers
De volledige specificaties, releasedatum en adviesprijs van de ROG Ally zijn bekendgemaakt. De Steam Deck-concurrent verschijnt op 13 juni.

Uitgever Republic of Gamers heeft intussen alle details uit de doeken gedaan. De ROG Ally heeft een Ryzen Z1 Extreme APU onder de motorkap en je kan er AAA-games op draaien in Full HD. De gaminghandheld draait op Windows 11 en ondersteunt dus elke game die je op je desktop zou spelen. Aan boord zit een gloednieuwe APU van AMD, met een Zen 4-architectuur en RDNA 3-graphics. Dat wil zeggen: 8 cores, 16 threads en 8,6 teraflops aan prestaties. Hij kan zich met andere woorden meten met de PlayStation 5 en Xbox Series X.

Geheugen en display 

De ROG Ally krijgt 16 GB LPDDR5 6400MHz-geheugen, 512GB PCIe Gen 4-opslag en een UHS-II microSD-slot om het geheugen naar wens uit te breiden. Wi-Fi 6E-ondersteuning moet een betrouwbare verbinding garanderen, zelfs als het netwerk zwaar wordt belast. De ROG Ally pakt ook uit met een knap touchdisplay met een 120Hz Full HD (1080)-paneel dat FreeSync Premium-ondersteunt. Dat moet fps-drops en enige vorm van haperingen voorkomen. De maximale helderheid bedraagt 500 nits. Het touchscreen moet het makkelijk maken om door de Windows-desktop te navigeren als spelers hun instellingen willen aanpassen of een nieuwe game willen installeren.

© Republic of Gamers

Voor de koeling zorgt ROG’s Zero Gravity. Dat is een thermisch systeem dat onder meer bestaat uit twee ventilatoren met extreem dunne vinnen, waardoor de Ally in theorie nooit te warm zou mogen worden. 

ROG Ally krijgt 2 versies 

In het derde kwartaal van dit jaar komt er nog een tweede versie van de ROG Ally. Die heeft een andere chipset (een minder krachtige set-up), zijnde een AMD Ryzen Z1 APU, 6 cores en 12 processing threads. Beide versies van de ROG Ally zullen AMD FidelityFX Super Resolution en AMD Radeon Super Resolution upscaling-technieken ondersteunen, geeft de ontwikkelaar nog mee. Het moet de beste prestaties waarborgen bij de zwaarste games, klinkt het.

AMD benieuwd naar feedback 

“Ons team heeft ruim een decennium gewerkt aan de ontwikkeling van technologieën die aan de basis liggen van de Ryzen Z1 Series-processoren. Door samen te werken met een vooruitstrevende partner als ROG is er nu een platform ontstaan dat mobile gaming een nieuwe betekenis geeft”, zegt Renato Fragale, senior director of product management van de Consumer and Gaming Client Business bij AMD. “De ROG Ally is het eerste apparaat dat gebruikmaakt van de Ryzen Z1 Series-processoren en we zijn ontzettend benieuwd naar de reacties van spelers.” 

Prijs en beschikbaarheid 

Het meest krachtige model van de twee, met de Ryzen Z1 Extreme-chipset en 512 GB opslag kan al gepreorderd worden bij onder andere Bol.com. Coolblue en in de ASUS eShop. Vanaf 13 juni is de ROG Ally dus vrij te koop. Interessant voor Xbox-gamers: je krijgt er 3 maanden Xbox Game Pass Ultimate bij. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business