Nieuws

Fairphone lanceert modulaire koptelefoon Fairbuds XL

Fairbuds
© Fairphone
In 2021 bracht Fairphone zijn eerste paar oordopjes uit. Twee jaar later is het tijd voor een uitbreiding daarop: de Fairbuds XL, een herstelbare koptelefoon.

Het is een volgende stap voor de duurzame audioproducten van Fairphone: de Fairbuds XL is een herstelbare, modulaire koptelefoon. Dankzij de modulaire bouw van de koptelefoon, is het mogelijk om defecten zelf te herstellen. Is er een onderdeel kapot? Dan bestel je een nieuw en repareer je de koptelefoon.

Duurzame koptelefoon

De Fairbuds XL zijn niet alleen milieuvriendelijk omdat ze modulair zijn, maar ook omwille van de materialen die erin gebruikt worden. Voor de interne elektronica wordt bijvoorbeeld Fairtrade-goud gebruikt, dat op een verantwoordelijke manier ontgonnen werd. Verder gebruikt Fairphone vegan leer en verschillende gerecycleerde materialen zoals aluminium en plastic. Niet alleen de koptelefoon is daarbij duurzaam opgebouwd, maar ook het beschermhoesje dat je erbij krijgt.

Hoewel de koptelefoon modulair is en je hem dus zelf uit elkaar kunt halen en weer kunt opbouwen, is hij toch IP54-gecertifieerd. Daardoor is de koptelefoon weersbestendig en hoef je geen schrik te hebben om er mee buiten te gaan.

Specificaties

Verder komt de koptelefoon met een 800 mAh batterijcapaciteit. Daarmee kan je maar liefst 30 uur lang naar muziek luisteren. De dynamische 40 mm drivers  produceert volgens de fabrikant sterke bassen, warme middentonen en heldere hoge tonen. Om het je extra makkelijk te maken ondersteunt de koptelefoon tweepunts bluetoothverbindingen. Zo kan je muziek luisteren tijdens het werk, zonder er iets van te missen.

Uitgelicht artikel Fairphone 4 Fairphone 4 review: eerlijk duurt het langst

Daarmee zijn de Fairbuds XL nog niet rond. Met de Fairbuds App kan je specifieke EQ presets selecteren die professioneel werden afgestemd. Op die manier kan je de koptelefoon volledig afstemmen op je eigen smaak, met de hulp van de professionals bij Sonarworks. De app zal bovendien updates voor de koptelefoon brengen. Zo kunnen eventueel nieuwe functies geïntroduceerd worden en kunnen bugs nog opgelost worden.

De Fairbuds XL is vanaf 11 mei beschikbaar op de website van Fairphone. Hij kost 249 euro en is te krijgen in twee kleuren: groen gespikkeld en zwart gespikkeld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business