Nieuws

XR-headset van Apple zou tijdens WWDC onthuld worden

headset
© iStock / frantic00
Volgens een analist brengt Apple zijn langverwachte XR-headset nog dit jaar, tijdens het WWDC-evenement in juni, uit.

Rumoeren en geruchten, meer hoorden we tot nu toe nog niet over de mixed of extended reality-headset van Apple. Volgens de laatste geruchten zou het product klaar zijn voor een lancering en zou de technologiereus het apparaat tijdens WWDC voorstellen. Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo zou Apple zo goed als klaar zijn voor een snelle release.

Dure headset

Of Apple tijdens WWDC met “one more thing” afkomt, dat valt nog te bezien. Kuo lijkt vrij zeker van zijn stuk én dus van een snelle release. Eerder moest Kuo echter het omgekeerde vaststellen: WWDC zou niet gehaald worden, omdat Apple de productie van het apparaat verlaat had. Nu stelt de analist dat beeld bij.

Dat wil zeggen dat het apparaat op 5 juni gepresenteerd en gelanceerd moet worden. Of de modale iPhone-gebruiker het er meteen warm van zal krijgen lijkt echter onzeker. De prijs voor de aankomende mixed reality-headset wordt door verschillende experts op zo’n $3000 (€2.758,05) geraamd. Gezien de onderdelenlijst van de headset verbaast die prijs niet echt. Zo worden er microledpanelen met een 4K-resolutie gebruikt en zitten er maar liefst 12 camera’s in de headset, die alle bewegingen moeten bijhouden.

Het is bovendien goed mogelijk dat de headset net iets meer gaat kosten dan dat. Het apparaat zal daardoor waarschijnlijk meer naar ontwikkelaars, professionals en content creators gemarket worden.

xrOS

Bovendien zou Apple een nieuw besturingssysteem ontwikkeld hebben, aangepast aan de noden van zijn headset. De letters ‘xr’ staan voor “Extended Reality” – Apple’s naam voor de technologie die ergens tussen VR en AR ligt. In ware Apple-stijl zal dat besturingssysteem nauw aansluiten op iOS, macOS, iPadOS, watchOS en misschien zelfs tvOS.

Zoals meestal als het over de Apple-headset gaat, wordt er vooral in de voorwaardelijke wijs gesproken. Aangezien het om geruchten gaat, is het goed mogelijk dat Apple de release toch nog een jaartje uitstelt.

Uitgelicht artikel Metaverse Meta blijft investeren in verlieslatende Metaverse-afdeling

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business