Nieuws

Volkswagen integreert HarmonyOS van Huawei in zijn systemen

HarmonyOS
© Huawei
Huawei heeft zijn plannen voor HarmonyOS niet opgeborgen. Integendeel: in China wordt het systeem geïntegreerd met het infotainment van Volkswagen.

Op de Chinese markt gaat Volkswagen een samenwerking aan met Huawei. HarmonyOS zal er geïntegreerd worden in het besturingssysteem van zijn wagens. Dat meldt GSMArena, via bronnen bij The Financial Times. Voor Volkswagen zou het een gelegenheid zijn om nog meer voet aan wal te krijgen in het land en potentiële klanten te overtuigen met software waar ze al vertrouwd mee zijn. Hoewel Huawei en HarmonyOS is het Westen klappen kregen na de ban in de VS, blijven ze wel goed scoren in het thuisland.

Opvallend is dat Huawei ook al aankondigde dat het zelf elektrische wagens gaat bouwen, net als concurrent Xiaomi. Voor Volkswagen is het een kans om in het spoor te blijven van China’s grootste spelers en mee te blijven profiteren van het groeipotentieel daar.

HarmonyOS in auto’s

Toegegeven, HarmonyOS biedt best wel leuke mogelijkheden voor infotainment in wagens. Zo is er een feature die Super Home Screen heet. Apps zouden zo rechtstreeks in het hoofdsysteem van de auto kunnen werken en een vast deel uitmaken van het slimme scherm van de wagen. Apps worden met andere woorden beter geïntegreerd en lijken er niet zomaar bijgeplakt.

Via een Dual-Screen Collaboration-modus is het zelfs mogelijk om foto’s of video’s te bewerken, om ze daarna op sociale media te plaatsen. Al laat je dat naar ons gevoel toch maar best over aan je copiloot. Je zou bovendien met een laptopscherm kunnen connecteren en aan screen mirroring- of uitbreiding kunnen doen.

Tot slot is er ook nog een adaptief head-up-display. De camera zal de positie van de ogen van de gebruiker in real time traceren, zodat de HUD tijdens het rijden perfect op ooghoogte van de chauffeur zit. We zijn benieuwd hoe Volkswagen die slimme features in zijn wagens gaat integreren. En wie weet waaien ze ook over naar Europa.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business