Deze Assistant-functies komen naar YouTube op Android TV

Google Assistant op Android TV krijgt een aantal extra functies voor de YouTube-app. Zo navigeer je straks door de app op basis van stemgebaren.

Concreet gaat het om updates voor zowel Google Assistant als de YouTube-app. Onderdeel van de Assistant-update is de mogelijkheid om video’s een like te geven met je stem. Hiervoor hoef je enkel het commando “Hey Google, deze video liken” uit te spreken. Ook kun je je voortaan abonneren op kanalen met het spraakcommando “Hey Google, abonneren”.

Eerder kon je spraakcommando’s al gebruiken om bijvoorbeeld een video te pauzeren, terug of juist vooruit te spoelen en om video’s te herstarten. Alle nieuwe commando’s zijn ook meteen beschikbaar voor de Nederlandse en Vlaamse versies van Assistant. Gebruik je liever de Engelse variant? Ook dan kun je uiteraard de genoemde commando’s gebruiken. Op deze supportpagina vind je alle Assistant-spraakcommando’s voor YouTube op Android TV.

Nieuwe YouTube-functies

YouTube op Android TV krijgt ook een aantal eigen vernieuwingen. Shorts, YouTube’s eigen TikTok-concurrent, verschijnen na de update ook in je zoekresultaten. Voordien waren ze enkel zichtbaar op het startscherm of via de kanalen van creators.

Verder voorziet YouTube in een nieuwe account-switcher. Hiermee kun je makkelijker wissen tussen Google-accounts ingelogd op Android TV. Deze switcher is intussen geïntegreerd in vrijwel alle Google-apps voor Android, iOS en desktop, en maakt nu de overstap naar Android TV. Via de switcher kun je ook meteen een nieuw account toevoegen.

Uitgelicht artikel Chromecast met Google TV Je Chromecast met Google TV is vanaf heden veel sneller

Podcast-fans zijn ook gebaat bij de update. Het YouTube-team heeft namelijk een podcast-tabblad aan de Android TV-app toegevoegd. Eerder kwam Google al met een soortgelijk tabblad op Galaxy-apparaten, en nu dus ook voor smart-tv’s. Het grote voordeel is dat je straks dus ook via YouTube je favoriete podcasts kunt luisteren. Let wel, het gaat dan specifiek om podcasts die creators uploaden naar YouTube – vaak inclusief videobeeld.

Uitrol van start

Op de update hoef je alvast niet te wachten: die is per direct beschikbaar. Android TV updatet ook automatisch alle apps – als het goed is kan je dus direct genieten van alle extra functies.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business