Specificaties Motorola Razr 40 Ultra zijn bekend

Motorola Razr
© Unsplash/Thai Nguyen
Motorola's Razr 40 Ultra is weliswaar nog niet gelanceerd, via WinFuture komen we nu alsnog alle specificaties van het topmodel in de Razr-serie te weten.

Ook ditmaal is het Motorola niet gelukt de details van zijn Razr-smartphoneserie bij te houden. De eerste details van de smartphone verschenen enkele maanden geleden op het internet. Sindsdien kregen we ook al onze eerste blik op het ontwerp én kleuren van de Razr 40 Ultra. Alle nog onbekende details worden ditmaal ingelost door techjournalist Roland Quandt, die geen bronnen noemt voor de gelekte data.

Duidelijk is dat het vouwbare scherm groter is dan dat van eerdere Razr-modellen. Het OLED-paneel meet namelijk 6,9-inch in diagonaal en krijgt een maximale beeldverversing van 165 Hz. De resolutie blijft wel gelijk aan de Razr (2022), aan Full HD+. Ook onder de motorkap vinden we specificaties die aansluiten bij het toestel uit 2022. Zo gebruiken ze dezelfde chipset – Qualcomm’s Snapdragon 8+ Gen 1 – en is er nu eveneens 8 GB RAM en 256 GB opslaggeheugen aanwezig.

Motorola Razr 40 Ultra header
© Evan Blass

In tegenstelling tot eerdere geruchten is de batterij intergenerationeel wel gegroeid, van 3.500mAh naar 3.800mAh. Opladen gaat wel niet veel sneller, met een maximale laadsnelheid van 33 watt. Dit was 30 watt op de Razr (2022). Draadloos opladen is ook mogelijk, aan een nog onbekende snelheid.

Gegroeid coverscherm

Eveneens gegroeid is het coverscherm van buiten, van 2,7-inch naar 3,6-inch. Opvallend is dat ook dit pOLED-scherm een maximale beeldverversing van 165 Hz biedt. Vermoedelijk dient dat scherm voor het bedienen van de reguliere Android-interface. Dit was ook mogelijk op voorgaande Razr-modellen. Juist op dat vlak pakt Motorola ook zijn voorsprong op andere foldables als de Flip 4 en Flip N2, die je enkel door de fabrikant ontwikkelde widgets laten bedienen.

Dat coverscherm omringt ditmaal ook de twee camera’s achter op de Razr 40 Ultra. Concreet gaat het om een 12 MP-hoofdcamera, terwijl de groothoekcamera 13 MP kiekjes maakt. Voor selfies is er nog een 32 MP-sensor aanwezig aan de voorzijde. Overigens kun je via het coverscherm ook selfies maken met de sensors aan de achterzijde.

Eerste blik op de prijs

Quandt weet ons ook een eerste blik op de prijs te verschaffen. In Europa moet de Razr 40 Ultra tussen de 1.169 euro en 1.199 euro gaan kosten. Een exact prijspunt voor België is niet gekend.

Wanneer de lancering plaatsvindt is nog niet officieel bevestigd. Geruchtenmaker Max Jambor wist ons eerder wel te bevestigen dat Motorola op 1 juni een evenement houdt in Madrid. Mogelijk vindt op die datum de lancering van de Razr 40 Ultra en Razr 40 Lite plaats.

mobielmotorolamotorola razrsmartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals