Nieuws

Is dit de goedkopere Motorola Razr Lite?

Motorola Razr Lite
Motorola werkt naar verluidt aan een goedkopere vouwbare Razr-smartphone, de Razr Lite. OnLeaks toont ons ditmaal de eerste renders van het toestel.

Geweten is dat we dit jaar kennismaken met een nieuwe Motorola Razr. Lenovo CEO Yuanqing Yang liet tijdens MWC 2023 weten dat het toestel in de maak is en ‘binnenkort wordt geïntroduceerd’. De topman gaf niet te kennen of het om één of meerdere Razr-telefoons ging én over specificaties deed de topman eveneens geen uitlatingen. Het lijkt nu zo goed als vast te staan dat we het komende jaar twee Razr-toestellen gaan zien verschijnen: de Razr Plus 2023 en Razr Lite.

Betaalbare Razr-smartphone

Geruchtenmaker OnLeaks onthulde dit weekend ook het design van de Motorola Razr Lite. Renders van dat toestel tonen om te beginnen een veel kleiner coverscherm. Op voorgaande Razr-toestellen kon men via het coverscherm de volledige Android-interface bedienen. Vermoedelijk ligt dat anders op de Razr Lite, die mogelijk alleen de tijd, notificaties en specifieke widgets kan weergeven. Details over de exacte invulling van het coverscherm zijn echter schaars.

Dat geldt ook voor andere verschillen tussen de Razr Plus 2023 en Razr Lite. Het is mogelijk dat het Lite-model een middenklasse-chipset, minder RAM en opslag en slechtere camera-hardware krijgt om het lagere prijspunt te behalen. Net als de reguliere Razr krijgt het Lite model wel drie camera’s mee, waarvan twee achterop en één hole-punch selfiecamera. Hoe betaalbaar de Razr Lite wordt is voorlopig koffiedik kijken. De huidige Motorola Razr (2022) kreeg een adviesprijs van 1.199 euro.

Vouwbare concurrenten

Motorola begint alvast steeds meer concurrenten te krijgen. Niet alleen Samsung is nog actief met plooibare smartphones, ook OPPO heeft de strijdarena betreden met de N2 Flip. Dat toestel kreeg een prijskaartje van 1.099 euro mee in Frankrijk – dezelfde prijs als de Galaxy Z Flip 4. Of Motorola die prijs met de Lite kan bijbenen of zelfs daaronder gaat zitten, is dus de vraag (en de hoop).

Een lagere prijs is wel alvast noodzakelijk voor het bedrijf om aantrekkelijk te blijven. Met een prijs van 1.199 euro plaatste de huidige Razr (2022) zich buiten handbereik van consumenten. Bovendien verloor de telefoon het voorbije jaar zijn kenmerkende Razr-designelementen. Wat overbleef was een mix van verschillende vouwbare klaptelefoons als de Galaxy Z Flip-series.

Uitgelicht artikel Motorola Edge 40 Pro Motorola lanceert Edge 40 Pro in België

Of het nieuwe aanbod van Razr-toestellen interessant wordt hangt grotendeels af van beslissingen die de Chinese technologiegigant maakt. Het bedrijf zou bijvoorbeeld de batterij willen verkleinen, waardoor de batterijduur mogelijk verder onderuitgaat. Dat bleek verleden jaar namelijk al niet één van de sterkste punten van de plooibare Razr.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business