Flitsmeister krijgt dashboard-modus op Apple Carplay

Flitsmeister
© Robin Pierre (Unsplash)/Bewerking door TechPulse
Voortaan kan Flitsmeister op Apple Carplay ook geopend worden in dashboard-modus. Flitsmeister-ontwikkelaar Be-Mobile rolde de benodigde update vorige week uit.

Apple Carplay biedt apps al enige tijd de mogelijkheid een widget op het ‘dashboard’ toe te voegen. Eenmaal apps die modus ondersteunen, openen ze dus in een eigen widget op het startscherm. Dat scherm bevat onder andere ook je muziekbediening en meldingen van je agenda. Vanaf heden zie je daar ook verschillende Flitsmeister-widgets verschijnen. Concreet gaat het om de kaart en navigatie-instructies.

Het voornaamste voordeel hiervan is dat je niet meer hoeft te wisselen tussen apps. Tot op heden moest je bijvoorbeeld de Flitsmeister-app verlaten om muziek te bedienen. Overigens verlies je niet de gekende functies van de navigatie-app. Flitsmeister toont zodoende nog steeds wanneer je een flitser nadert. Ook kun je de app nog altijd in groot scherm openen om flitsers te melden. Eenmaal dat is afgerond, kun je gewoon weer terugschakelen naar de dashboard-modus.

Uitgelicht artikel Tesla Apple CarPlay Apple CarPlay in een Tesla met Android

De aanpassing moet het gebruik van Carplay met Flitsmeister een pak gebruiksvriendelijker maken. Belangrijk, gezien de app het moet opnemen tegen navigatiedienst Waze. Ook die applicatie wijst je als gebruiker op flitsers, en biedt al sinds 2020 zo’n split-screen weergave op het Carplay-dashboard.

Nieuwe Flitsmeister-update

De split-screen weergave van Flitsmeister is per direct beschikbaar. Hiervoor moet je wel eerst de nieuwste versie van de navigatie-app (10.31) installeren op je iPhone. Die update zou inmiddels in de App Store beschikbaar moeten zijn.

Flitsmeister timmert alvast behoorlijk aan de weg. Vorige week raakte nog bekend dat het bedrijf wil samenwerken met het Agentschap Wegen en Verkeer om stoplichten slimmer te maken. Binnenkort wordt al gestart met eerste testen om stoplichten te verbinden met apps als Flitsmeister. Zulke apps kunnen dan de locatiegegevens van voertuigen doorgeven. Op basis daarvan wordt bepaald hoe druk een kruispunt is. In eerste instantie test het agentschap dit bij 250 van de 1.700 kruispunten die het in beheer heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business