Nieuws

Bug op Microsoft Surface Pro X doet camera stoppen met werken

Surface Pro X
© Microsoft
Bij de Surface Pro X van Microsoft zorgt een bug ervoor dat de camera in sommige gevallen niet meer werkt. De precieze oorzaak is nog onduidelijk.

Meerder gebruikers melden op Reddit, Twitter en de supportforums van Microsoft dat de selfiecamera of de lens achterop de hybridelaptop het niet meer doet en volgens The Verge is het een softwareprobleem dat iedereen met een Surface Pro X treft. De gebruikers melden alvast dat het herinstalleren van de drivers van de camera geen effect had.

Vervallen certificaat? 

Mogelijk gaat het om een vervallen certificaat voor de cameradrivers, want Systeemherstel in Windows (naar een eerder punt in de tijd) loste het probleem meteen op. Het is wel een risicovolle oplossing, omdat zo authenticatie op sommige websites niet meer werkt, je persoonlijke kalender om zeep wordt geholpen en Windows Update mogelijk van slag raakt. Wachten op een officiële patch van Microsoft lijkt alsnog de beste oplossing.

De Surface Pro X is een hybridelaptop en combineert eigenschappen van een laptop met die van een tablet. Na zijn release in 2019 kreeg het toestel al eens te kampen met bugs in de software en beperkte app-ondersteuning. Wie er destijds eentje kocht, wordt nu dus weer geplaagd door dit probleem. Microsoft onderzoekt de camerabug, maar heeft nog niet laten weten waar het probleem zit en wanneer het opgelost zou worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business