Nieuws

Google Play Games-software maakt Android-spellen speelbaar op Windows 

google play games
© Google
Meer dan 100 populaire games voor Android zullen binnenkort ook speelbaar zijn op je Windows-pc. Dat kan met de nieuwe Google Play Games-software.

De mogelijkheid om de mobiele games op desk- en laptop te spelen bestond al in 13 landen, waaronder de Verenigde Staten, Australië en Japan. In die markten werd de nieuwe software vorig jaar al voorgesteld. Google breidt zijn aanbod nu uit en lanceert de software straks ook in Europa, al gaat het wel om een testfase met een bèta-applicatie. 

Google Play Games komt naar ons

De zoekreus heeft Google Play Games vandaag gelanceerd in 40 Europese landen en Nieuw-Zeeland, zo meldt Google via Twitter.

Weinig systeemvereisten

De lichte spelletjes zijn in principe compatibel met elke pc die Windows 10 of Windows 11 draait. Verder liggen de systeemvereisten niet echt hoog. Zo moet je minstens over een quad-coreprocessor, 8 GB RAM en een SSD (met minimum 10 GB vrije ruimte) beschikken. Op dit moment kan je via Google Play Games al meer dan honderd Android-spellen op je pc spelen. In de komende maanden zal Google het aanbod blijven uitbreiden, klinkt het. Je kan de bèta van de Google Play Games-software hier downloaden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business