Nieuws

PowerToys laat je muis en toetsenbord gebruiken op meerdere pc’s tegelijk 

powertoys
© Microsoft
In PowerToys 0.70 heeft Microsoft enkele interessante features toegevoegd. Zo kan je je muis en toetsenbord op meerdere pc's tegelijk gebruiken.

De belangrijkste update is die van ‘Mouse Without Borders’, of muis zonder grenzen. Concreet zal je dus van het ene naar het andere beeldscherm kunnen bewegen met je cursor en dat via verschillende Windows-pc’s tegelijk. De ondersteuning geldt natuurlijk ook voor je toetsenbord. Daarnaast krijgen powerusers die de handige Windows-tool gebruiken nog de mogelijkheid om de inhoud van hun klembord over te dragen naar andere pc’s.

Nieuw in PowerToys 0.70

Ook handig is een nieuwe Peek-functie, waarmee je via een sneltoets (standaard control + spatie) een preview kan krijgen van bestanden in Windows Verkenner. Verder bevat versie 0.70 ook een update naar .NET 7. Tot slot krijgen bestaande features als Register-preview, Mouse Jump en Awake nog enkele verbeteringen. GitHub heeft alle toevoegingen opgelijst.

Wie al gebruikmaakt van PowerToys, krijgt normaal gezien (via de instellingen) een melding om de nieuwste update te installeren. Klik op Nu installeren om hem door te voeren. Afhankelijk van je settings kan dat zelfs automatisch gebeuren. Naast de eerder vernoemde functies is het met Windows PowerToys ook mogelijk om bijvoorbeeld je schermindeling te personaliseren via FancyZones (erg handig als je met meerdere beeldschermen werkt). De krachtige tool heeft best wal wat in huis om je productie te vergroten. Als je hem nog niet gebruikt hebt, kan je de Microsoft-toepassing altijd eens downloaden en uitproberen.

Uitgelicht artikel Microsoft PowerToys voor Windows Microsoft PowerToys voor Windows: Handige tools voor powerusers
powertoysWindows

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals