Nieuws

TechPoll: laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

implantaat
© iStock / EvgeniyShkolenko. Bewerkt door TechPulse / Arthur De Graef
Neuralink mag zijn hersenimplantaten op mensen gaan testen. Daarmee stelt zich een interessante vraag: laat je zo’n chip steken of niet?

Tot voor kort waren computers nog iets waar je achter moest gaan zitten om ze met muis en toetsenbord te bedienen. De technologie van Neuralink maakt het echter mogelijk om een computer te bedienen met je gedachten: het bedrijf ontwikkelde daarvoor een hersenimplantaat dat op je brein aangesloten kan worden.

Uitgelicht artikel neuralink implantaat Neuralink mag hersenimplantaat testen op mensen

Een computer bedienen met je brein klinkt interessant, maar daar stoppen de mogelijkheden niet. Het hersenimplantaat zou er ook voor kunnen zorgen dat verlamde mensen hun spierfuncties terugkrijgen. Wie blind is zou met het hersenimplantaat ook terug kunnen zien. Wie graag muziek luistert zou die eventueel zelfs rechtstreeks in het hoofd kunnen laten afspelen, zonder tussenkomst speakers of koptelefoon.

Voorlopig is dat echter toekomstmuziek. Wie vandaag de dag een implantaat wil, kijkt daarvoor eerder naar RFID-chips. Dat zijn chips die gemakkelijk in je hand ingeplant kunnen worden en waar verschillende soorten informatie op gezet kunnen worden. Gebruik je een RFID-sleutel om je deur open te doen? Dan kan je die sleutel ook op een implantaat laten programmeren. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld bankkaarten, cryptoportefeuilles en dergelijke. Afhankelijk van de grootte van de chip kunnen er zelfs verschillende zaken tegelijk op zo’n chip staan. Je portfolio altijd bij de hand? Met een RFID-chip die groot genoeg is, kan het.

De vraag is alleen: laat je zo’n chip steken of niet?

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

  • Nee, ik hoef geen enkel implantaat. (61%, 146 Votes)
  • Ja, ik wil zowel een RFID- als hersenimplantaat. (18%, 44 Votes)
  • Ik twijfel nog. (12%, 28 Votes)
  • Ja, ik wil ooit een RFID-implantaat. (6%, 14 Votes)
  • Ja, ik wil ooit een hersenimplantaat. (3%, 8 Votes)

Aantal stemmen: 240

Laden ... Laden ...

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business