Nieuws

De Lijn maakt bussen volgbaar op kaart met nieuwe update

de lijn
© De Lijn
De Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn heeft een update voor hun app uitgestuurd. Voortaan is het mogelijk om je bus op een kaart te volgen.

Komt ‘ie, of komt ‘ie niet? Dat is de vraag die je dikwijls aan tram- en bushaltes zo van de gezichten kunt aflezen. Tot vandaag konden reizigers op de borden aan de haltes en in de De Lijn-app een teller raadplegen die het aantal minuten weergeeft tot de bus er is. Een handige functie, al lijken de minuten op sommige momenten wel heel erg traag voorbij te kruipen.

Om reizigers beter te informeren over wanneer hun bus of tram komt, voert De Lijn nu de “Voertuig op kaart”-functie toe. Gebruikers hebben daarmee de optie om het voertuig dat ze willen nemen in realtime te volgen. Is er ergens een vertraging of omleiding? Dan zal je die op de kaart zien terugkomen. Op die manier kan je de bus- of tramreis net iets beter inplannen dan met de teller.

Bovendien zou de informatie die de app aanlevert een stuk accurater moeten zijn. Als een bus voor deze update een omleiding nam, werd deze informatie vaak niet aan het systeem doorgegeven. Dat is meteen de reden dat het oude systeem niet bijzonder accuraat is. Dat euvel is verholpen in het nieuwe systeem, waarin dus wel rekening gehouden wordt met omleidingen en omwegen.

Wanneer je de kaart in de De Lijn-app open hebt, wordt de locatie van een voertuig elke 15 seconden bijgewerkt. Met andere woorden: het is makkelijker om te controleren waar het voertuig zich precies bevindt. Is de bus te laat? Dan kan je ze zelf volgen, in plaats van je hoop op een minutenteller te vestigen.

De borden aan De Lijn-haltes zullen het aantal minuten tot aankomst blijven tonen. De De Lijn-app is beschikbaar voor zowel Android– als iOS-toestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business