Nieuws

Google Maps toont nu realtime of bus/tram van De Lijn op tijd rijdt of vertraging heeft

De Lijn Google Maps
Wie vaak met bus of tram met De Lijn reist zal vanaf vandaag zijn rit gemakkelijk realtime kunnen volgen in Google Maps.

Reizigers die dagelijks met de bus of tram in Vlaanderen onderweg zijn kunnen hun reis voortaan nog beter plannen door de integratie van de realtime-info van De Lijn in Google Maps. De kaarten-app toont namelijk vanaf vandaag in realtime of de voertuigen een tikje te vroeg of te laat zijn of exact op tijd rijden, dat heeft de vervoersmaatschappij laten weten via een persbericht.

De Lijn in Google Maps

Als een reiziger tot voor kort Google Maps gebruikte om zijn route te plannen, zag hij enkel de theoretische dienstregeling. De realtime doorkomst van ritten die vertraging opliepen, geschrapt werden of die vervroegd reden was niet zichtbaar in Google Maps.

Vandaag gaat De Lijn een stap verder om de reisinformatie voor haar reigers te optimaliseren en toont vanaf nu de realtime-info ook in Google Maps. Deze aanvulling maakt het nog makkelijker om zich met het openbaar vervoer te verplaatsen in Vlaanderen.

De Lijn blijft verder werken om de beschik- en betrouwbaarheid van haar realtime-info te verbeteren. In 2021 scoorde de Vlaamse vervoersmaatschappij naar eigen zeggen hier al 98% en 93% op.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business