Nieuws

Contacten-app voor Android toont binnenkort locatie en weerbericht

© iStock / Warchi
De contacten-app van Google heeft de afgelopen jaren meerdere looks gehad. Een nieuwe update zou meer informatie naar de app brengen.

Meer dan een simpel adresboek is de Contacten-app op veel smartphones niet. Google werkte de contactenlijst afgelopen maanden al eens bij met meer informatie. In eerste instantie voegde de zoekmachinegigant een veld toe voor verjaardagen. Die verjaardagen worden, eens ingevuld, ook meteen op de kalender ingevuld.

Google voegt binnenkort nog informatie toe aan de Contacten-app. Twitter-gebruiker @Nail_Sadykov deelt screenshots van hoe die nieuwe weergave er precies uit zou zien. Op basis van de foto’s kunnen we afleiden dat de Contacten-app binnenkort ook locatiegegevens in de adreslijst zal opnemen.

Screenshot van de contacten app. Door Twitter-gebruiker @Nail_Sadykov.

De app toont dan niet enkel de locatie waar een contactpersoon zich bevindt, maar geeft ook meteen aan wat voor weer het daar is. Onderaan de screenshot zien we bovendien een tabblad voor “Google Maps location sharing”. Vermoedelijk zal je in de toekomst dus locatiegegevens kunnen delen, rechtstreeks vanuit Google Maps.

Op welke manier Google de locatiegegevens wenst in te vullen is echter onzeker. Vermoedelijk zal je deze, net als verjaardagsgegevens, kunnen koppelen aan je Google-account. Mits je daarvoor toestemming geeft kan je (algemene) locatie dan opduiken in het adresboek van je contacten. Of Google ook een mogelijkheid laat om de locatiegegevens zelf in te vullen is niet bekend.

Uitgelicht artikel Verjaardagsnotificatie in Google Contacten Zo werken verjaardagsnotificaties in Google Contacten
Androidgoogle

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals